Béla

Muzsikás: Újult erővel

2010.12.16. 18:30

Programkereső

Újra színpadon a Muzsikás, hogy hozzájáruljon az ünnepváró hangulathoz.
A Muzsikás együttes Petrás Máriával - Fotó Klebercz Gábor
A Muzsikás együttes Petrás Máriával - Fotó Klebercz Gábor

2010 a Muzsikás együttes életében az elmélyülés, a koncentráció és az alkotás éve. Tizenöt évnyi folyamatos utazás után idén dolgozzák fel azt a roppant mennyiségű muzsikát, inspirációt és ötletet, amely a koncertek és fellépések alatt vált sűrű szövetté a zenészek lelkében. A muzsika, amely ebben az évben a karácsonyi koncerten válik első alkalommal hallhatóvá, lenyomatát képezi annak az anyagnak, amely Magyarország egyik vezető együttesének következő éveit befolyásolja. Az ősbemutató mellett az ünnep közeledtéhez kapcsolódva karácsonyi dalok és egyéb kincsek kapnak helyet a Muzsikás évzáró koncertjén. Állandó vendégművészként a csodálatos moldvai csángó származású énekesnő, Petrás Mária közreműködik.

A régóta meghirdetett koncerten azonban olyan vendégek is fellépnek, akiket eddig meglepetésként kezeltek a szervezők, de most már ismertté vált a nevük: a nagyszerű zongoraművész, Jandó Jenő, Kalotaszegről a Muszka táncos-pár, valamint énekes asszonyok Erdélyből, Mezőségről, Buza faluból. Őket segíti Salamon Ferenc prímás.

Előzetesként Fábián Éva énekes, valamint Tóth Ildikó (Fecske) és Farkas Zoltán (Batyu, táncosok) közreműködésével a Muzsikás a régóta táncházi és népzenei központként ismert Fehérvári úti FMH-ban is karácsonyi hangulatban várja közönségét.

December 18. 19:30 - FMH
Muzsikás, km.: Fábián Éva,Tóth Ildikó, Farkas Zoltán

December 20. 20:00 - Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Muzsikás, km.: Petrás Mária, Jandó Jenő és sokan mások