Bernát, Felícia

Csillagoknak Teremtője

2010.12.17. 19:10

Programkereső

Szvorák Katalin karácsonyi koncertre várja a közönséget december 22-én.
Szvorák Katalin
Szvorák Katalin

Szvorák Katalin Liszt- és Kodály-díjas népdalénekesnő, aki 2007-ben megkapta az alternatív Kossuth-díjat is, ezen az estén középkori és barokk egyházi énekeket, illetve adventi és karácsonyi népdalokat szólaltat meg. Orgonán és csembalón Andrejszki Judit kíséri. A koncert után Szvorák Katalin dedikálja a múlt hónapban megjelent legújabb albumát.

Szvorák Katalin új lemezének borítója
Szvorák Katalin új lemezének borítója

Hét egyház teremtést dicsérő énekei csendülnek fel Szvorák Katalin legújabb lemezén, érzékeltetve, milyen parányi az ember az őt körülvevő természethez képest. Görög katolikus, római katolikus, református, evangélikus, unitárius, baptista és zsidó énekek egymás mellett, egymást erősítve, egymást kiegészítve szólalnak meg saját jellegzetes dallamvilágukkal. A Teremtés dicsérete című albumon, akárcsak a lemezbemutatón, a cselló, csembaló, hegedű, brácsa, orgona és fúvósok kísérete alázattal szolgálja az egyedi hangzásvilágú énekeket. A lemezhez tartozó művészi kivitelű szövegkönyv illusztrációi Comenius Orbis Pictusából származnak.

A lemez dalai Győrben, a Városháza Dísztermében is elhangoznak a Mindenki Karácsonya december 18-i, délutáni koncertjén.

December 22. 19:00 Kultea - Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Szvorák Katalin és Andrejszki Judit karácsonyi koncertje