György

Világzene pont Európának

2011.01.04. 13:08

Programkereső

Az első félévi soros magyar EU-elnökséget a Millenáris e hét végén (is) köszönti.

A Rotfront együttes
A Rotfront együttes

Európa Pont a Tiéd! jelszóval nyitja meg kapuit a Millenáris Fogadó és a Park szombat délelőttől vasárnap délutánig, hasonló programot kínálva ahhoz, amelyből ízelítőt kapott az egész ország, hála a szilveszteri közszolgálati tévéközvetítéseknek. A budapesti Európa Pont egyszerre lesz európai uniós információs központ, könyvtár és találkozóhely, hogy kapocs lehessen az állampolgárok és az EU intézményei között. A központban a kulturális események kiemelt szerepet kapnak, itt megvalósulhat az állampolgárok és az uniós intézmények közötti direkt párbeszéd. Az új épületben különböző témájú fórumok, viták, kiállítások, filmvetítések, előadások, kisebb koncertek, nyílt napok kerülnek majd megrendezésre. Kényelmes fotelben lapozgathatjuk a legjelentősebb európai újságokat, európai uniós pályázatok között böngészhetünk, és az életünket érintő egyéb uniós lehetőségek között kutathatunk. A gyereksarokban pedig európai témájú játékok szórakoztatják a legifjabb látogatókat.

A nyitóünnepségre a szervezők az esemény nagyságához és színvonalához mérten színes programokkal és világzenei, illetve alternatív koncertekkel készülnek az európai kulturális sokszínűség jegyében. Fellép a Palya Bea Quintet, Gryllus Dorka és berlini zenekara, a RotFront, valamint a Magashegyi Underground, de ez utóbbi zártkörű, unplugged koncert, a jegyeket az egyik közösségi portálon sorsolják. Gryllus Dorka a nagyszabású kétnapos megnyitón egyébként a nagyszínpad háziasszonyi szerepét is betölti. Külön erre az alkalomra allította össze szettjét DJ Palotai.

A teljesen ingyenes hétvégi programkínálatban a családokat többek között angol és francia nyelvű játékokkal, bábelőadással, gyermekkoncertekkel, tánc- és drámafoglalkozásokkal várják. A fiatalok számára izgalmas program a slam poetry költészeti verseny, az uniós munkavállalással és tanulással kapcsolatos előadások, a különböző környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos játékok, filmvetítések, Fair Trade kiállítás és vásár, ponyva és karton design workshop, ahol egyedi módon, újrahasznosított anyagokból készíthetünk pl. táskát is.

Január 8. - Millenáris

16:30 Nyeső Mari
18:00 Slam Poetry-verseny
20:00 Palya Bea
22:00 Rotfront
00:00-04:00 Dj Palotai: Balkán Set
+ Magashegyi Underground

Ingyenes