Antal, Antónia

Népzene és jazzvetélkedő

2011.02.27. 10:50

Programkereső

Virágok vetélkedése fantáziacímmel a népzene és a jazz kapcsolódási pontjaira épülő sorozat indul a Hagyományok Házában.
Szalóki Ági
Szalóki Ági

A Hagyományok Háza nemcsak a szó legszorosabb értelmében vett hagyományőrző zenét kívánja prezentálni, hanem nyitott az átmeneti műfajokra is. Az első koncerten a népzene és a historikus zene kerül terítékre március 3-án este hét órakor a Sebő Együttes, Bognár Szilvia és Kátai Zoltán tolmácsolásában. Második alkalommal, március 30-án egyrészta népzene és a jazz kapcsolódási pontjait a gyereklemezeiről is ismert énekes, Szalóki Ági mutatja. Másrészt a két műfaj felé egyformán odaadó nyitottsággal forduló, neves hangszeres szólisták szerepelnek: Borbély Mihály szaxofonos, Oláh Szabolcs gitáros, Szabó Dániel zongorista, Barcza Horváth József nagybőgős, Dés András ütőhangszeres, valamint a hírneves Dresch Quartet.
A tavaszi utolsó koncerten, május 19-én pedig a népzene és a rock közös halmazára világít rá a Csík zenekar és Lovasi András.

Virágok vetélkedése - Hagyományok Háza

Március 3, 19:00 Sebő Együttes, Bognár Szilvia, Kátai Zoltán

Március 30, 19:00 Szalóki Ági, Borbély Mihály, Oláh Szabolcs, Szabó Dániel, Barcza Horváth József, Dés András és a Dresch Quartet

Május 19, 19:00 Csík zenekar, Lovasi András