Gábor, Karina, Ders

Pörgés a Jazzgödörben

2011.03.01. 12:33

Programkereső

Mind az öt márciusi szerdát kihasználják a Jazzgödör fellépői, ráadásul még a Húshagyó keddet és a Nemzetközi Nőnapot is.
Jambalaya
Jambalaya

A budapesti klub- és jazzélet olyan fontos figurái adják egymásnak hetente a kilincset, mint Soma Mamagésa (Éva Komplex), Kovács Ferenc (Magony), Ágoston Béla, a Trio Midnight tagjai és Tóth Viktor. De nyilván minden utcabálok ősanyjának, a Mardi Gras-nak a honosítási kísérlete a legérdekesebb, Húshagyó kedden. Pribojszki Mátyás lesz az egyik kiváló harmonikás, aki zenekarával élővé teszi majd a blueshagyományt, a szeretnivaló Ferenczi György pedig a másik, a Jambalaya pedig New Orleanst vuduzza egyenesen ide nekünk tánccal, vendégzenészekkel.

A Nők Napja - Nem csak nőknek! elnevezésű fesztiválon zenészek, irodalmárok, civil aktivisták igyekeznek nem szokványos tartalommal megtölteni a Nemzetközi Nőnap adta kereteket. közösen hívják fel a figyelmet a nők emberi jogaira és arra, hogy még mindig sok a tennivaló a nemek egyenlősége terén Magyarországon. A zenei programok mellett a női jogokkal, illetve a nemek egyenlőségének különböző szakterületeivel foglalkozó civil szervezetek munkatársaival találkozhatnak az érdeklődők, műhelyfoglalkozások, kerekasztal-beszélgetések, könyvbemutató, kiállítás és standok várják a látogatókat, a gyerekek számára pedig játszóház üzemel majd a helyszínen. Végül zenei programokkal, női előadók szereplésével zárul a nap: Takács Eszter, aki Az egy nő ha szeret című új lemezéről fogja énekelni saját dalait szólóban. Rajta kívül Láng Annamária, Varga Zsuzsa és Judie Jay adnak koncertet, valamint Kiss Erzsi, akinek egy másik formációval megjelent új lemezéről a minap adtunk hírt.

Takács Eszter
Takács Eszter

Március 2, 21:00 Jazzgödör
Éva Komplex (Soma Mamagésa zenekara)

Március 6. 14.00 - 01.00; Gödör Klub - Erzsébet téri Kulturális Központ és Park
Nők Napja -  nem csak nőknek!
Koncertek:  20.00-01.00
Takács Eszter szóló
Láng Annamária és a DAV Five feat. Syd
Egy Kiss Erzsi Zene
Varga Zsuzsa és zenekara
Judie Jay / Zomblaze live set
Részletes program: http://www.nane.hu/aktualis.html


Március 8. 20:00 Gödör Klub - Erzsébet téri Kulturális Központ és Park
Mardi Gras Mese - karnevál a Gödörben
Km.: Pribojszki Mátyás Band, Jambalaya, Ferenczi György és a Rackajam

Március 8, 21:00 Jazzgödör 
Magony