Beáta, Izolda, Lea

Joe Cocker a Sportarénában

2011.03.21. 15:51

Programkereső

Joe Cocker Hard Knocks című új albumát június 5-én a Sportarénában mutatja be a magyar közönségnek. Játsszon velünk és legyen ön is ott a koncerten!

A többszörös Grammy-díjas, Golden Globe-díjas és Oscar-díjas Joe Cocker személyében a rock and roll hőskorának egyik legnagyobb veteránja érkezik újra Budapestre. Az énekes az 1969-es Woodstock Fesztiválon vált világszerte ismertté, halhatatlan dalai között találjuk a With a Little Help From My Friends feldolgozását, a You Are So Beautiful című balladát vagy a filmzeneként is kultikussá vált You Can Leave Your Hat On-t. Több mint 40 évvel zenei karrierjének kezdete után Joe Cocker képes a többedik visszatérésre. Eddigi 21 stúdióalbuma és négy koncertlemeze közül számos ért el multiplatina státuszt szerte a világon. 2010 októbeérben Hard Knocks címmel jelent meg legújabb stúdiólemeze, mely kilenc vadonatúj felvételt tartalmaz, valamint az I Hope című Dixie Chicks-dal feldolgozását.

Joe Cocker tavaly szeptemberben Moszkvában kezdte európai lemezbemutató turnéját, amelynek keretében Nyugat-Európa szinte valamennyi zenei fővárosának teltházas arénájában adott koncertet. A lenyűgöző hangulatú eseményeken mindenhol tomboló tömegek ünnepelték a 66 éves énekest. Az eredetlileg tavaly év végéig tervezett európai turnét a nagy sikerre való tekintettel meghosszabbították, és egy ausztrál kitérő után május végén indul a második etap, amelynek németországi és ausztriai állomásait megelőzve látogat a művész június 5-én a Papp László Budapest Sportarénába.

Három olvasónk másodmagával részt vehet a Fidelio vendégeként a koncerten, amennyiben április 5-ig helyesen válaszol a következő kérdésre:

Melyik az a másik zenész, aki az 1969-es Woodstock fesztiválon aratott jelentős sikert és közeli zenei kapcsolatban állt Miles Davis-szel is?