Gertrúd, Patrik

Tavaszi Magyar Jazzünneplés

2011.03.22. 15:05

Programkereső

A Magyar Jazzszövetség fesztiváljának budapesti nyitónapján adják át az egyesületi tagság által megszavazott életműdíjakat.
Snétberger Ferenc (c) Jens Rötsch
Snétberger Ferenc (c) Jens Rötsch

A Szabó Gábor-díjat először ítélték külföldön élő és dolgozó művésznek, Snétberger Ferencnek, aki azért rendszeresen hazajár, itt is fellép a díjátadás után. A Pernye-díjat Gonda Jánosnak nyújtják át, ugyanakkor. A fesztivál három napján konzis és jazz tanszéki akadémista zenekarok mellett reprezentatívnak nevezhető válogatásban hallható tíz első osztályú, friss magyar jazzprodukció.

A Magyar Jazz Ünnepe igazi seregszemlévé vált az évek során. A fellépő zenekarok között nem csak az olyan abszolút élvonalbeli énekesnőket találjuk, mint például Fábián Juli és Kozma Orsi, vagy az olyan közönségkedvenceket, mint a Koala Fusion, általában a középgenerációs és a fiatal zenekarok friss áramlata lesz érezhető. A fő programot a klubban szokásos jam session teszi teljessé.

Magyar Jazz Ünnepe

2011. március 25. 20:00 Budapest Jazz Club

A 2011. évi Pernye András és Szabó Gábor életműdíjak átadása
Django Free zenekar, Snétberger Ferenc, Equinox Oktett, Fábián Juli Jazz Riff

2011. március 26. 19:00 Budapest Jazz Club 

Koala Fusion, Egri János Quartet, Finucci Brothers, Kozma Orsi Quartet 
Jam session: Borbély Mihály Trió

2011. március 27. 18:00 Budapest Jazz Club

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakos hallgatóinak koncertje, Bacsó Kristóf Quartet, Karosi Júlia Quartet, Tóth Viktor Tercett