Dezső

Utolsó szakkollégiumi meghallgatások

2011.04.05. 12:45

Programkereső

A Roma Zenei Szakkollégium meghallgatásán a Fonóban járt forgatócsoportunk, ahol Snétberger Ferenccel, az intézmény alapítójával is beszélgettünk. VIDEÓ

Sorozatban tartja országszerte a meghallgatásokat a felsőörsi Camp Europe, más néven Európai Roma Zenei Szakkollégium, amelyet végső elnevezéssel Snétberger Zenei Tehetségközpontnak fognak majd nevezni. Amint arról a Fidelio már beszámolt, a Berlinben élő magyar gitáros, Snétberger Ferenc kezdeményezésére elsősorban nehezebb sorsú roma gyerekeket várnak a Veszprém megyei, idén nyáron nyitó zenei képzési központba. A Norvég Alap és más, egyebek között magyar állami forrásokból létrejövő Szakkollégiumban a tanéven kívüli időben, bentlakásos rendszerben zenei tehetségeket képeznek, de komplex nevelési célokat is kitűztek. A jelentkezési feltételekről a Szakkollégium honlapján lehet tájékozódni: www.campeurope.hu.

A Fidelio forgatócsoportja a Fonó Budai Zeneházban március végén tartott meghallgatáson járt, ahol Snétberger Ferenctől megtudtuk például, hogy ő is nagyon izgulós volt annak idején. A Szakkollégium igazgatójától, Mészáros Zoltántól pedig azt, hogy a névváltoztatás oka a koncepció tágítása: nemcsak magyarországi, hanem határon túli gyerekeket is várnak, és idővel összeurópaivá szeretnék bővíteni a Központ hatókörét.