Konstantin

Dívák, bohémok és chameleonok

2011.04.11. 16:35

Programkereső

Malek Andrea, Walter Lochmann, Berki Tamás és Hajdu Klára is fellép azon a koncerten, amelyet a Chameleon Big Band ad április 30-án az Óbudai Társaskörben.

A Dívák és bohémok címet viselő esten jazz és szving darabok mellett egy-egy popsláger is megszólal. Az est egyik fellépője, Malek Andrea szívesen kalandozik a jazz és a musical világában, örömmel énekel latin számokat vagy világzenét, s előadására mindig a természetes, közvetlen stílus jellemző. Az énekes-színésznő nyílván újra bizonyítja zenei sokoldalúságát, akárcsak zeneszerző-karmester férje, Walter Lochmann. A nemzetközi hírnévnek örvendő muzsikus játéka lenyűgöző összhangban van Andrea éneklésével.

Walter Lochmann és Malek Andrea
Walter Lochmann és Malek Andrea

Az est fellépői között találkozhatunk Hajdu Klárával is, aki amellett, hogy évek óta a Balázs Elemér Group énekesnője, tavaly ősszel megjelentette első önálló albumát is, amelyen magyar nyelvű, tradicionális karácsonyi dalok hangzanak fel jazzes hangszerelésben. A koncert negyedik szólistája Berki Tamás. Ő mindig azonnal közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával, legendásak magyar szöveges improvizációi. Rajongói szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik.

A koncert házigazda zenekara a Chameleon Big Band. AZ együttes repertoárja felöleli a múlt század szinte összes műfaját: a szving-klasszikusoktól a latin ritmusokon át egészen a jazz-rockig. A tagok száma műsortól függően 6-8, illetve 15 fő között mozog. A társulat egyéni stílusú és különleges hangulatú estjeit rendre nagyszínpadokon rendezik meg, és mindegyiken bebizonyítják, nem véletlenül viselik a kaméleon nevet. A jazz-együttes tagjai jelenleg Ausztria és Magyarország zenei egyetemein tanulnak, de akad köztük jócskán diplomás zeneművész is. A Chameleon Big Band 2003 óta folyamatosan koncertezik. A zenekar karmestere és művészeti vezetője Bálint Rezső harsonaművész, a művészeti tanácsadó posztot Tóth Péter Erkel-díjas zeneszerző látja el. Számos tematikus estjük vált ismertté az elmúlt időszakban, de legnagyobb sikereiket kétség kívül egész estés show-műsoraikkal aratják.

Bálint Rezső - Chameleon Big Band
Bálint Rezső - Chameleon Big Band

Dívák és bohémok - Chameleon Big Band

2011. április 30. 19:00 - Óbudai Társaskör

Km.: Malek Andrea, Hajdu Klára, Berki Tamás (ének), Walter Lochmann (zongora)