Dezső

Angelite és az angyali Sebestyén Márta

2011.04.15. 20:52

Programkereső

Autentikus népzenei és világzenei programokat szervezett a Fonó stábja több helyszínen az idei Fonó FolkFesztre. A nyitány Sebestyén Mártáé, kié is lehetne másé?

Budapest legnagyobb folkfesztiválját idén a Müpában Sebestyén Márta és a világhírű Angelite - The Bulgarian Voices kórus nyitja. A huszonnégy tagú kórus először jár hazánkban. Megszólalásuk szinte kifordítja a világot a sarkából, archaikus kultúrákat idéznek fel, meg a középkort, de elvezetnek bennünket az avantgarde világába is. A koncerten közreműködik a Sebő együttes és a Tanac táncegyüttes, valamint fúvós hangszereken Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás kobzon.

Sebestyén Márta
Sebestyén Márta

A Budapest Folk Fest 2011 további eseményei a jövő hónapban öt napon keresztül mutatják be a hazai és a nemzetközi folk és világzene sokszínűségét. Az idén Bulgárián kívül Szerbia, Románia, Franciaország zenészei és zenekarai valamint a hazai élvonal együttesei is jelentős létszámban színpadra lépnek. Baltazar Montanaro a Söndörgő vendégeként lép fel, Erdélyből a Magyarpalatkaiak adnak táncházat és szem (sem torok) nem maradhat szárazon a Balkan Brass Battle alkalmából, ahol a román Fanfare Ciocarlia mérkőzik a szerb Boban & Marko Markovic Orchestrával. A számtalan magyar produkció közül biztosan sokan örülnek a Dél- Alföldi Szaxofon együttes egyszeri feltámadásának.

Sebestyén Márta és az Angelite bolgár női kar
Április 26. 19:30
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Budapest Folk Fesztivál 2011 további koncertjei:
Május 11-15, Fonó Budai Zeneház, Millenáris