Júlia, Rita

Elmarad az elegáns jazzgála

2011.04.26. 15:54

Programkereső

A szervező alapítvány vezetője közölte szerkesztőségünkkel, hogy a június 10-ére tervezett magyar-amerikai jazzgála elmarad.
Benny_Golson
Benny_Golson

A BluePort Jazz Alapítvány működésének fő célkitűzése, hogy a magyar-amerikai jazz kapcsolatokat erősítse, ezzel is növelve a műfaj kulturális jelentőségét. E célból nagyszabású jazzesttel szerették volna bemutatni a magyar közönségnek eddigi tevékenységüket, és ehhez adakozási célt is kitűztek egy beteg gyermekekkel foglalkozó alapítvány javára. Amerikai mintára vacsorával és nagyszerű gálakoncerttel kívántak újabb híveket szerezni a műfajnak.

Sajnos, a jelenlegi gazdasági helyzet nem kedvez az ilyen tervek megvalósításának, így az alapítvány munkatársainak több hónapos megfeszített munkája sem tudta létrehozni a kívánt pénzügyi helyzetet - közölték. Ezért az alapítvány elnöke, Fodor Péter úgy döntött, bár a hazai jazzélet támogatásából nem vonul ki (ennek első jeleként felajánlott egy különdíjat a 2011. május 8-i Balogh „Csibe" Jenő Jazz Zongora Tehetségkutató IV. helyezettjének) és a gála jótékony célra felajánlott adományát, a Bátor Tábor idei támogatását is biztosítja, viszont a 2011. június 10-re a RaM Colosseumba tervezett jótékonysági koncertet határozatlan időre elhalasztja.