Júlia, Rita

Művészetek Völgye 2011

2011.04.29. 14:21

Programkereső

A 21. Művészetek Völgye 10 napja alatt 60 helyszínen 1200 programon 3500 művész lép majd fel!
Kapolcsi látkép
Kapolcsi látkép

Idén is megrendezik a Művészetek Völgyét, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját július 22. és 31. között, a Balaton-felvidéken lévő Kapolcson és öt társközségében. Márta István, a völgyprogramokat szervező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke örömmel jelenthette be a hírt, hogy a fesztivál az évek óta tartó anyagi megszorítások ellenére idén is benépesíti a völgy falvait, majd az igazgató első kapavágásával megkezdődtek a műemléki falumalom (ma malommúzeum) és a mellette lévő molnárház felújításának munkálatai is. Egy fémhengert helyeztek el a talapzatnál, benne többek között egy papírtekeccsel, melyre ezt írták rá:

"Ha egy öregember kimegy a szőlőbe és az úton talál egy diót, felveszi azt, s valahol elülteti. Tudja jól, hogy annak a fának a gyümölcsét már nem ő fogja élvezni, hanem a jövő nemzedéke. Így vagyunk mi is: fát akarunk ültetni, múltat őrizni, amely a jövőnek hajtja gyümölcsét".

A 21. Művészetek Völgye 10 napja alatt 60 helyszínen 1200 programon 3500 művész lép majd fel. A fesztivál igazgatója a gazdag programok közül kiemelte újdonságként Szörényi Levente zeneszerző vendégszereplését, aki különböző helyszíneken "történeteket mesél" majd.Természetesen zenéről lesz szó - tette hozzá Márta István, megjegyezve: "Levente nem könnyen mozdul ki", de köztük "erős művészi barátság" létezik és vállalta a "laza beszélgetéseket" a zenéről, művészetéről.

Palya Bea
Palya Bea

Közlése szerint újdonság lesz a Kaláka együttes zenés, verses irodalmi udvarháza - a teljes tíz napra leköltöznek a völgybe -, Palya Bea énekesnő pedig a idén is a "művészetek hölgyeként" fogadja majd a vendégsereget.

Különlegességnek számít majd a Kovács "Kokó" István, ökölvívó olimpiai bajnok által megszervezendő és levezénylendő Völgyolimpia is, amelyen ismert olimpikonok vesznek részt.