Fülöp, Evelin

Világok baráti vetélkedése

2011.05.11. 12:20

Programkereső

A Hagyományok Házának crossover sorozata, a Virágok vetélkedése egyszerre mutatja be a gyökereket, demonstrálva a hagyományos kultúra iránti tiszteletet, és az ennek talaján kinövő új hajtásokat, ezúttal Lovasi András és a Csík zenekar találkozásakor.
Csík Zenekar
Csík Zenekar

A zenei élet rendkívül sokszínű, nemcsak a műfajok, stílusok, hanem az előadók sokaságát tekintve is, ráadásul a határok átjárhatósága minden korábbinál jobben elterjedt jelenség nem csak politikai, hanem stílusbeli szempontból is. Ennek a kavalkádnak egyik igazán érdekes és izgalmas színfoltja a 23 éve működő, friss Kossuth-díjas Csík Zenekar.

Az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan és kellemes élményt. Ezt a népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott, igazán érdekes és sikeres ötvözésével, egy  új műfaj megteremtésével hozták létre. Ezelőtt a rockzene erősítette magát a népzenével, a Csík Zenekar muzsikájában a népzene „kebelezi be" a rockzenét, megtartva az autentikusságban rejlő értékeit, mélységét, megerősödve a mai változó világunkat híven tükröző pop- és rockzene sodró erejével. A koncerten Csík Jánost egészségügyi okok miatt prímásként Pál István Szalonna helyettesíti. 

Május 19, 19:00
Virágok vetélkedése - Hagyományok Háza

Barcza Zsolt (cimbalom, harmonika), Bartók József (bőgő), Kunos Tamás (brácsa), Majorosi Marianna (ének), Makó Péter (fúvós hangszerek), Szabó Attila (hegedű, gitár, ének) és Lovasi András (ének), prímás: Pál István Szalonna