Fülöp, Evelin

A Mediawave Szombathelyen reggae-zik

2011.05.28. 15:10

Programkereső

Szombathelyen tíz napig zajlik a filmesek, színészek, fotósok, képzőművészek és persze muzsikusok nemzetközi kavalkádja, a Mediawave.
Gilchrist, Dresch, Szandai, Drake fotó Pawel Karnowski
Gilchrist, Dresch, Szandai, Drake fotó Pawel Karnowski

Az előző fesztivál őriszentpéteri koncertjeinek folytatása új zenei területre, a reggae-re terjed ki. Aki egy kicsit is ismeri a csapat tagjainak zenei előéletét (Michael Schiefel - ének, Tóth Viktor - szaxofon, Christophe Monniot - szaxofon és más fúvós hangszerek, Carsten Daerr - zongora, Manu Codija - gitár, Szandai Mátyás - bőgő, Hamid Drake - dob), az sejtheti, hogy itt nem egy újabb átlagos reggae produkció születik majd. A zárókoncerten élőben, majd az öt nap műhelymunka során elkészülő BMC lemezfelvételen is hallható lesz e speciális szombathelyi reggae-ző csapat.

A részletes műsorfüzetből kiderül, hogy a zenei programban olyan emblematikus szólisták és együttesek is koncerteznek, mint Stefan Kovacs Tickmayer Grencsó Istvánnal, a Csángálló, a Living Room, Ferencz György és a Napra. Jelentősen bővült a szombathelyi helyszínnek köszönhetően a színházi program, a leggazdagabb, a filmfesztivál pedig most is magas nemzetközi színvonalat kínál (Torinói ló, Bibliotheque Pascal). Külön érdekességet jelentenek a dokumentumfilmek (Peter Kerekes, Forgács Péter) és a zenei filmek, példul a Tudósokról.    

Mediawave június 2-11, Reggea zárókoncert: Krúdy-klub, Szombathely, június 11, 22:00

Részletes műsor:  

http://mediawavefestival.hu/index.php?modul=menupontok&kod=7010&nyelv=hun