Fülöp, Evelin

Százéves a Margitszigeti Víztorony

2011.06.01. 12:50

Programkereső

Június 4-én, szombaton megnyitja kapuit a főváros legújabb nyári szórakozóhelye a Margitszigeten, a Víztoronynál.

Június 4-én megnyitja kapuit a főváros legújabb nyári szórakozóhelye a Margitszigeten a Víztoronynál. Budapest városképi jelentőségű épülete júniustól szeptemberig várja a fiatalokat és a magukat fiatalnak érző idősebbeket egyaránt - teljes élményt nyújtó szolgáltatásaival. Exkluzív helyszín, igényes és tartalmas programok, koncertek, kiállítás és körpanoráma, jazz és buli hajnalig - ez várható az ünnepi díszbe öltözött Víztoronynál. A napokban készült el a torony körüli kerengő eső- és napvédő borítása, amely díszített mintázatával és "szoknyaszerű" formájával különleges atmoszférát teremt, megkoronázásaként pedig készül a díszkivilágítás is.

A Margitszigeti Víztorony
A Margitszigeti Víztorony

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad épületegyütteséhez tartozó, annak jelképévé vált Víztorony 1911-ben épült Zielinski Szilárd tervei alapján. Az 57 méter magas toronyból gyönyörű kilátás nyílik a szigetre és Budapestre. A hatvanas évek elején kivonták a vízszolgáltatásból, sokáig innen oldották meg a színpad világítását, a nyolcvanas évek óta kiállítótérként üzemel, működtetését újonnan a Szabad Tér Színház kapta meg.

A Budapesti Nyári Fesztivál nagyszabású jazzkoncerttel és kiállítás-megnyitóval köszönti a 100 éves Víztornyot június 4-én. A Kilátó Galériában megnyílik a hetvenéves Margitszigeti Szabadtéri Színpad, az ország egyetlen állandó és legrégebben épített szabadtéri színpadának történetét bemutató kiállítás. A kerengőben a Garami Funky Staff koncertjével kezdetét veszi a Jazzy Tower koncertsorozat, amely négy alkalommal négy különböző műfajban (funky, soul, r'n'b, swing) kerül megrendezésre a nyár folyamán. A koncertekre Jazzy Hajójárat indul, az est welcome drinkkel kezdődik és hajnalig tartó táncos partival zárul a Jazzy Rádió dj-inek közreműködésével. A Víztorony a koncertek teljes időtartama alatt látogatható.