Emil, Csanád

Már lehet jegyet váltani a Zsidó Nyári Fesztiválra

2011.06.03. 20:00

Programkereső

Május végétől folyamatosan kerülnek fel a produkciók a jegyértékesítési hálózatba, ahol a New York-i Metropolitan fúvós együttesének koncertjére éppúgy válthatunk belépőt mint Palya Bea vagy Horgas Eszter estjére.

Számos különlegességgel szolgál a 2011-es fesztivál, amelyet augusztus 28-án a New York-i Metropolitan fúvós együttese, a The Metropolitan Opera Brass of New York nyit meg. Több szempontból is páratlan koncertre kerül sor augusztus 29-én, a Dohány utcai zsinagógában, ahol világzene kelet-európai képviselői, Lajkó Félix, a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band és Marko Markovic adnak közös koncertet.

Palya Bea új produkcióját, az Ezeregy szefárd éjszaka címűt augusztus 30-án láthatják először az érdeklődők. Szeptember 4-én az idei fesztivál egyik szenzációja, az Idan Raichel Project lesz, amelynek névadó vezetője egyike a legkiforrottabb és legizgalmasabb fiatal előadóknak, aki zeneszerzőként és zongoristaként egyaránt kiemelkedő. Augusztus 31-én a fesztivál közönségének régi kedvence, a kiváló énekes-zeneszerző David D'Or Miklósa Erikával ad közös koncertet. A fesztivál emblematikus csapata, a Budapest Klezmer Band pedig ezúttal a Vujicsics Együttessel ad közös koncertet.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban szeptember 29-én az izraeli Beer-Sheva Theatre Játszd újra Sam! című előadását láthatják. Augusztus 31-én Leonard Cohen és Irving Berlin dalaiból ad koncertet Falusi Mariann és Földes Tamás. Horgas Eszter augusztus 3-án ezúttal Szeretni bolondulásig címmel, régi filmslágerekből összeállított új produkciójával várja az érdeklődőket. Szeptember 4-én az egyik legnépszerűbb hazai világzenei előadó-zeneszerző, Szirtes Edina Mókus és együttese a Fabula Rasa első alkalommal lesznek a fesztivál vendégei.

Horgas Eszter
Horgas Eszter

A fesztivál hagyományos programjai közé tartoznak a filmnapok, amelynek első alkalommal ad otthon a Puskin Mozi. A Zsidó Nyári Fesztivál új helyszínnel gazdagodik, mert az idei esztendőben a felújított Goldmark Teremben is lesznek programok. Díszvendég lesz a világhírű magyar származású, de Olaszországban élő író, rendező Giorgio Pressburger. Szeptember 1-jén szintén a Goldmark Teremben lép fel Családregény című koncertjével Gerendás Péter.

A Rumbach utcai zsinagógában az izraeli születésű, fiatal zeneszerző, zongoraművész Omer Klein triója ad koncertet szeptember 3-án. A fiatal szoprán énekesnő, Pasztircsák Polina dalestjén szeptember 4-én többek között Liszt és Mahler műveiből hallhatnak válogatást, zongorán közreműködik Füzi Nóra. A sokak által kedvelt kézműves kirakodó vásár helyszíne ezúttal is a Gozsdu Udvar lesz.

Jegyek az Interticket hálózaton keresztül válhatók, a részletes program ide kattintva érhető el.