Sándor, Ede

A Jazzy rádió új válogatáslemeze

2011.07.18. 13:50

Programkereső

Spirit Edition (Szellemi kiadás) címmel jelent meg a 90.9 Jazzy rádió CD-sorozatának harmadik darabja, rajta 18 szórakoztató dal.
Jazzy Lounge #3
Jazzy Lounge #3

Feltölt és inspirál, ez a mottója a Jazzy Lounge című sorozatnak, amely modern hangzást, egyúttal egy igazi nyári lemezt ígér a kikapcsolódni vágyóknak. A lounge (magyarul nem volna olyan érdekes, hogy „hall") egy kicsit olyan mint a chillout, de talán nem hűt le annyira, így férhet bele például tüzes, latin szerelmes dal is a Tape Five-tól, amelyben tengerparti szexről is szó van. A lounge nem is igazán nevezhető egy stílusnak, inkább a jazz előszobájának, ezért olyan változatos produkciók kerültek egymás mellé, mint a Mo Horizons, a Mystic Diversion és Fábián Juli Zoohackerrel közös dala.

Érdekes, hogy mennyire belesimul a válogatásba például a hatvanas évek brit slágerzenéjének egyik letűnt csillaga, Matt Monro (1930-1985). Az énekes Frankie Vaughan nyomdokain indult, és ő vette először lemezre a világon legtöbbet feldolgozott slágert, még a Beatles előtt (Yesterday). A hatvanas évekre jellemző számait a kor számtalan filmjében, James Bondokban is kísérő- vagy főcímzeneként hallhatjuk. Sid Ramin és Tony Velona Music To Watch Girls By című száma is fantasztikusan felidézi a kort, amelyben olyan kiváló hangszerelők dolgoztak, mint ezen a lemezen például Billy May és Bill Feller, a stílust pedig még így is nevezték: easy listening.