Lázár, Olimpia

Bábel Fonyódligetre költözött

2011.07.19. 12:45

Programkereső

Aki a múlt héten Bogláron élvezte a jazz és a bor ízét, csak egy házzal kellett továbbutazzon Fonyódligetre, a Babel Soundra.
Sleeping Camels
Sleeping Camels

Fonyódligeten idén először szerveztek - többek között a Fondó Budai Zeneház közreműködésével - világzenei rendezvénysorozatot, július 23-ig öt színpadon mintegy százhúsz koncert, workshopok, táncházak és gyerekprogramok csábítják a nyaralókat. Inkább tábor ez, mint fesztivál, magyarázta a távirati iroda kérdésére Náray Márton, a rendezvény fő szervezője. A Balatonboglár és Fonyód között található Somogy Megyei Gyermektábor programja főleg a pihenésről és a kikapcsolódásról szól, szemben a nagy fesztiválokkal. A helyszín tizenhét hektáron terül el, ezért a nyugodt alvás is garantált, a tábor kisgyerekeseknek is ideális program lehet, ígérte Náray, aki szerint a nagy fesztiválok zajától, tömegétől idegenkedőknek kívántak alternatívát nyújtani. Korábban egyébként ezen a címen Budapesten tartottak világzenei fesztivált.

Július 21-én fellép például az osztrák DelaDap!, július 20-án pedig a Boban Markovic Orkestar Rúzsa Magdival. A nagyszínpad mezőnyét számos magyar zenekar erősíti, 19-én az Anselmo Crew és az Egy Kiss Erzsi Zene, július 20-án a Ferenczi György és a Rackajam, 21-én a Parno Graszt, július 22-én a Besh o droM, a zárónapon pedig a Budapest Klezmer Band és a Sleeping Camels nevű, lengyel és afrikai zenészeket felvonultató vegyes formáció is színpadra lép. A fesztivál helyszíne mellett szabadstrand is található, így egy finom csobbanásért sem kell messzire menni. Részletes program a Fidelio programkeresőjében.