Konstantin

Ünnepeljen a Nigunnal!

2011.09.06. 17:39

Programkereső

A Nigun alapításának tizedik évfordulóját ünnepli szeptember 17-én. Játsszon a Fidelióval és legyen vendégünk a koncertre!

A Nigun együttest Párniczky András gitárművész alapította 2001-ben, az egyetlen olyan európai jazz-zenekarként, amelyik a kelet-európai klezmer hagyomány alapjain határozza meg stílusát. Gyakran és szívesen dolgoznak vendégművészekkel, harmadik lemezükön az izraeli szaxofonos Daniel Zamir működött közre, de dolgoztak John Zorn-nal is. A Nigun 2007 óta rendszeres visszatérő vendége Matt Darriau (Klezmatics, Paradox Trio), Lukács Miklós, Dresch Mihály és Szabó Dániel.

Nigun
Nigun

A szeptember 17-én a Budapest Jazz Clubban tartandó jubileumi koncerten az elmúlt tíz év legjobb pillanatait tervezik felidézni. Párniczky András legújabb kompozíciói mellett elhangzanak majd azok a dalok is, amik leginkább jellemezték eddig a zenekart. Az esten az együttes jelenlegi tagjai (Párniczky András - zenekarvezető, gitár; Nagy Péter - bőgő; Jeszenszky György - dob; Bede Péter - szaxofon) mellett számos vendég is részt vesz az örömzenélésben: Bacsó Kristóf, Váczi Dániel,Vázsonyi János - szaxofon;  Baló István, Gavallér Csaba, 'Sárvári' Kovács Zsolt - dob; Barcza Horváth József , Benkő Róbert - bőgő;- dob, Lukács Miklós - cimbalom.

Három olvasónk másodmagával a Fidelio vendégeként vehet részt a szeptember 17-i koncerten a Budapest Jazz Clubban, amennyiben az alábbi kérdésre a helyes választ jelöli meg szeptember 15. 16:00-ig:

Mi a Nigun első lemezének a címe?