Konrád

Civil Rádió jazzfesztivál

2011.09.13. 18:53

Programkereső

25 élvonalbeli jazz zenész 14 formációban 1 este - a Civil Rádió megsegítésére szervezett jazzfesztivál szeptember 17-én lesz a Fonóban.
Civil Rádió Jazzfesztivál
Civil Rádió Jazzfesztivál

Az FM 98.0 Civil Rádió az egyik „legmagasabb komoly jazztartalmú" adó az országban. A hangsúlyosan non-profit, 220 önkéntes által működtetett Civil Rádió jóformán nem kap már támogatást a fennmaradáshoz, továbbá a jövő évben lejár a frekvencia engedélye, melynek megújítását nagymértékben megkérdőjelezné, ha már annak előtte - anyagi okokból - megszűnne sugározni. Amikor ennek az áldatlan helyzetnek híre ment, megmozdult a magyar jazzvilág, hogy kisegítse a bajba jutott rádióadót.

Fabrice Alibaux, Babos Gyula, Bágyi Balázs, Balázs Elemér, Balázs József, Berkes Balázs, Berki Tamás, Borbély Mihály, Csuhaj Barna Tibor, Hajdú Klára, Horváth Balázs, Lakatos Ágnes, Márkus Tibor, Mohai Győző, Mohai Tamás, Oláh Kálmán, Pecek Lakatos Krisztián, „Pluto” Horváth József, Rozsnyói Péter, Szabó Dániel, G. Szabó Hunor, Szakcsi Lakatos Róbert, Szőke Nikoletta, Vig Tommy és Vukán György - ezek a nagyszerű zenészek ajánlották fel, hogy ingyen játszanak a Civil Rádió javára szervezendő jótékonycélú koncerten. Magyarország legnagyobb közösségi médiuma a jazz-zenészek után a jazzkedvelők segítségét kéri az éterben-életben maradáshoz.

Jegyek a Fonó webshopjában ill. a koncert napján a helyszínen kaphatók 3000 vagy (támogatói jegy esetében) 9000 forintért.  A felajánlott adományokat a Civil Rádió a működési költségekre és a fennmaradásra fordítja.