Ágnes

Crossroads-koncert a Four Bones Quartettel

2011.11.08. 17:56

Programkereső

A nagysikerű szeptemberi lemezbemutatót követően november 15-én Pomázon lesz hallható a Crossroads című album műsora.

A Fidelio kiadásában megjelent Crossroads anyaga jól tükrözi az együttes sokszínűségét: kiváló magyar zeneszerzők, Barabás Árpád, Stollár Xénia, Tallér Zsófia, Lázár Zsigmond, Nagy János a harsonakvartett felkérésére komponált művei kalauzolják a hallgatókat a tangó, a jazz, a folk, és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába.

Crossroads Pomáz
Crossroads Pomáz

A lemez főszereplője, a Four Bones Quartet 2002-ben alakult, Zeneakadémiát végzett tagjai (Juhász István, Villányi László, Halász Ágoston, Gyetvai Péter) igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek. Felléptek számos fesztiválon, többek között a Múzeumok Éjszakája programjain, számos nagysikerű koncertet adtak a Sziget fesztiválon, de hallhattuk őket a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Ludwig Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban vagy a Francia Intézetben is. A zenekar külföldi koncertjei során eljutott már többek között Angliába, Ausztriába, Angliába, Bulgáriába, Dániába, Romániába és Németországba. 2009 az évfordulók jegyében telt a zenekar számára, hiszen januárban Bulgáriában jártak az NDK Újévi Zenei Fesztivál záró koncertje és a szófiai Magyar Kulturális Intézet fennállásának 60. évfordulója alkalmából. Ugyanazon év áprilisában Kínába látogattak hat koncertből álló turné keretében, mely a magyar-kínai diplomácia kapcsolatok fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett kulturális programsorozat egyik szerves részét képezte. 2010 áprilisában Dortmundban a Scene Ungarn fesztiválon képviselték Magyarországot a Kulturális Év kapcsán, ahol több sikeres koncertet adtak Nagy János jazz-zongorista közreműködésével. Repertoárjuk széles skálán mozog: a korai reneszánsztól egészen a 21. századi kortárs zenéig, a klasszikus melódiáktól a könnyed ritmusokon át a jazz világáig terjed. Az együttes sokoldalúságát mutatták be 2007 júniusában, amikor az Impreszsziók című, több művészeti ágat felülelő produkcióval léptek fel a Művészetek Palotájában. A négy harsonás a többek között Gereben Zita jazzénekesnővel felálló Four Bones Jazz Combo formációval sikeresen szerepelt neves jazz fesztiválokon.

Ha az időpont vagy a helyszín nem felel meg önnek, a lemezt akár meg is rendelheti ide kattintva

Four Bones Quartet: Crossroads

2011. november 15. 18:30 Teleki-Wattay Kastély, Pomáz

Műsor:
Barabás Árpád: Crossover Game I-II-III
Stollár Xénia: Suite Argentina (I. Tango Dinámico II. Tango Alocado III. Tango Tentador IV. Valse Erótico V. "Todo el mundo es un Tango"); km.: Szakács Ildikó (ének), Nagy Zsolt (ütőhangszerek), Mohl Hajnalka, Szeghalmi Endre (tánc), Magyar Bálint (próza)
Tallér Zsófia: Light Suite for Four Bones (I. Slow Swing II. Jive III. Waltz IV. March)
Lázár Zsigmond: Gadji beri bimba; km.: Herczku Ágnes (ének), Nagy Zsolt (ütőhangszerek)
Nagy János: Kanásztánc; km.: Horváth „Tojás" Gábor (zongora), Szerényi Béla (tekerőlant)