Fábián, Sebestyén

Balkan Jazz Projekt lemezbemutató!

2011.11.18. 03:51

Programkereső

A Balkán Jazz Project Borbély Mihály jazz- és népzenei együtteseiből jött létre, november 18-i koncertjük egyben első lemezük bemutatója lesz.

Balkán Jazz Projekt
Balkán Jazz Projekt

A Balkán Jazz Project a Quartet B és a Vujicsics együttes közös koncertjei során alakult ki a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos, Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. A két zenekart a sokoldalú fúvós személye köti össze, s eddigi nagysikerű koncertjeik bizonyították, hogy a Kárpát-medence, a Balkán és a jazz energiái könnyen gyűjthetők egy fókuszba. Koncertjeiken vendégszólistaként a balkáni muzsika mesteri tolmácsolói csatlakoznak a BJP-hez, így a népzene, jazz és világzene rajongói különleges élményre számíthatnak: erőteljes ritmusok, finoman áttetsző, lírai melódiák és fergeteges táncdallamok egyaránt megszólalnak. Teodoszij Szpaszov a bolgár kaval világszerte elismert virtuóza, aki egyaránt sokat tett a hangszer hagyományainak megőrzéséért és annak megújításáért is - a koncerten és a lemezen Szpaszov és Borbély Mihály szerzeményei és feldolgozásai lesznek hallhatók, erőteljes ritmusok, finoman áttetsző, lírai melódiák és fergeteges táncdallamok egyaránt megszólalnak. Az est másik különleges vendége, Carlo Rizzo a tamburinok mestere, aki a délolasz és perzsa népzenék avatott előadója, sőt maga fejlesztett hangszereken is hallható. A lemez a koncert napján jelenik meg a Fonó Budai Zeneház gondozásában, koncert után lemezdedikálás!

Balkan JAzz Projekt
Balkan JAzz Projekt

Borbély Mihály - Balkan Jazz Project lemezbemutató

Km. Borbély Mihály - szaxofon, klarinét, tárogató, furulyák, György Mihály - gitár, buzuki, Lukács Miklós - cimbalom, Agatics Krunoszláv - harmonika, Horváth Balázs - bőgő, G. Szabó Hunor - dob, ütőhangszerek
Vendég: Teodoszij Szpaszov - kaval, Carlo Rizzo - tamburinok

2011. november 18. 20:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház