Gertrúd, Patrik

Hároméves a Smooth Jazz Klub

2012.02.02. 18:02

Programkereső

A Csemer Boglárka - Sebestyén Áron és a Fábián Juli - Sárik Péter duók fellépésével ünnepli harmadik születésnapját a zuglói klub február 24-én.

Csemer Boglárka tartalmas időszakot tudhat maga mögött, hiszen a Csemer Boglárka Quartet a Jazzy Dalverseny döntőse lett Japánkert című dalával, melyet végül különdíjjal jutalmaztak. A versenyt záró gálaestnek a Művészetek Palotája adott otthont, akárcsak néhány hete a Jazz Showcase tehetségbörzének, amelyre az énekesnő szintén a quartettel térhetett vissza. Az énekesnőnek duó formációjával is sok fellépése van. Február 24-én az utóbbi felállásban, vagyis Sebestyén Áron zongoristával kalauzolnak a francia sanzon és a lírai muzsika világába. Az énekesnő francia muzsika iránti szenvedélye és zenész társa kifinomult zongorajátéka teszi különlegessé a 2010 óta működő duót. A páros első sanzon-lemeze februárban jelenik meg, szerzői kiadásban.

A születésnapi koncert másik fellépője az egyre népszerűbb énekesnő, Fábián Júlia és Sárik Péter kettőse. Az énekesnőt sok formációban hallhatta már a közönség, de mind körül talán a legintimebb a kiváló zongoristával alapított duó. A páros 2011 decemberében adta ki első közös albumát FeelHarmony címmel, amelyen a jazz sztenderdek mellett olyan már-már klasszikusnak számító dalok is szerepelnek, mint az Ain't No Sunshine vagy Eric Clapton Change the World című dala - persze mind a duó összetéveszthetetlen stílusán átszűrve.

Smooth Jazz Klub születésnap: Csemer Boglárka - Sebestyén Áron & Fábián Juli - Sárik Péter

2011. február 24. 19:30 Cserepesház (Zuglói Művelődési Ház)