Sándor, Ede

Hodek Dávidék a Mohában

2012.02.10. 10:58

Programkereső

A 14 éves sztárdobos partnerei a szintén fiatal és tehetséges Gayer Mátyás és Orbán György lesznek február 17-én.

Dávid háromévesen kezdett dobolni, 8 éves korára elvégezte a Kőbányai Zenei Középiskolát, emellett a Magyarországi Zenészszakszervezet rendes tagja, külföldi versenyeket nyer, saját quartettje van és nemcsak a hazai legnagyobb nevek kollegája, hiszen a 2011-es Müpa Jazz Showcase-en világsztárokkal lépett fel. Improvizációi során folyamatos magas labdákat ad és csibész vigyorral nevet össze a lecsapott poénokon. Ütéseinek precizitásával és az effektek asszociativitásával magabiztosan uralja a színpadot, de figyelme folyamatosan a zenésztársain van. Játéka energikus, elképesztően kreatív, és ami talán a legnagyobb szó ilyen fiatalon: kiváló a zenei humora.

Hodek Dávid
Hodek Dávid

Február 17-én társa a billentyűknél Gayer Mátyás lesz. Az alig 20 éves zongorista nemzedékének egyik legszédületesebb tehetsége, amint arról a 2011-es Balogh Csibe tehetségkutatón elért győzelme is tanúskodik. A pécsi születésű fiú Nagykanizsán nevelkedett, zeneiskolába is ott járt, jelenleg a Grazi Kunstuniversität jazz-zongora szakos hallgatója, és ösztöndíjat. Közönséget és zenésztársait nem is csakegyébként fantasztikus technikájával, hanem azzal az eredetiséggel nyűgözi le, amellyel a legismertebb sztenderdeket is a magáévá varázsolja.

A trió harmadik tagja Orbán György bőgős lesz, aki 1978-ban született Budapesten. 6 éves korában kezdett el először klasszikus gitáron, majd 18 éves korában nagybőgőn játszani. 2003-ban harmadik helyezést ér el a Magyar Rádió Nagybőgő Versenyén. Számos fesztiválon lép fel Szakcsi Lakatos Béla New Gipsy Jazz együttesével valamint Tony Lakatos együttesével, akinek albumán közre is működik.

A február 17-i estre belépőjegyek a férőhelyek korlátozott száma miatt elővételben vásárolhatók meg a Moha Kávéház és Kultúrtérben.