Donát

Folkbeats Pécsett is

2012.03.02. 16:35

Programkereső

Négy alkalommal, legközelebb március 13-án mutatkoznak be a népzenei tehetségkutató győztesei a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A Folkbeats tehetségkutató Magyarország eddig rejtőzködő nép- és világzenét játszó zenekarait bemutató sorozatának első pécsi állomására március 28-án került sor a Ba-Ra-Ka és a Hypernomad fellépésével. Az amerikai turnét jelentő fődíjért zajló tavalyi versenyben feltűnt, megannyi kiváló és érdekes előadót bemutató rendezvényeknek a most megnyílt É78 ad otthont február és május között a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az érdeklődők minden alkalommal más és más arcát ismerhetik meg a magyar népzenének és a Kárpát-medence világzenéjének.    

Guessous Majda Mária
Guessous Majda Mária

Legközelebb március 13-án lesz Folkbeats-koncert a Zsolnay Kulturális Negyedben. Akkor az autentikus magyar dallamokat modern világzenei köntösbe öltöztető Drum and Folk lép színpadra. A sorozat későbbi estjein - április 10-én, és május 15-én - fellépnek még a Folkbeats amerikai turnéjának győztesei: a Meszecsinka és a Junior Prima díjas Guessous Majda Mária, a Dj. Second Face, aki az idei WOMEX nyitógála magyar dj-je volt, a moldvai zenét játszó Juhos Együttes.