Ágnes

Snétberger - Tanítványok és vendégek

2012.03.05. 13:30

Programkereső

Március 31-én a Müpában a világhírű jazzgitár-művész által alapított Zenei Tehetség Központ első végzős évfolyama mutatkozik be.

A balatonfelvidéki központban évente hatvan hátrányos helyzetű roma fiatal kap lehetőséget tehetsége kibontakoztatására és bemutatására. Oktatóik olyan elismert zenész-tanárok, mint Oláh Kálmán, László Attila, Szakcsi Lakatos Béla, ifj. Balázs János, Paolo Vinaccia vagy Tzumo Árpád - az első évfolyam legjobbjai és "Feri bácsi" mellett ők is vállalták a fellépést a gálakoncerten. Az est és a koncertről készülő CD teljes bevétele a 2012 júniusában induló második évfolyam tanulmányaihoz járul hozzá.

Snétberger Ferenc
Snétberger Ferenc

Snétberger Ferenc példaértékű kezdeményezését a Fidelio a kezdetektől figyelemmel kíséri: ott voltunk videokameránkkal 2011 telén az első évfolyam felvételi meghallgatásain, és megszólítottuk az alapító mellett a főszervező Mészáros Zoltánt is, a nyár folyamán megnéztük és videoriporttal mutattuk be a Felsőörsi Zenei Tehetségközpontot, végül meginterjúvoltuk a szakkollégium első felfedezettjét, Bodoczky Ernőt, aki a 2011 novemberében szintén a Müpában megrendezett Snétberger - New Generation koncerten bizonyíthatta tehetségét. Érdemes végigkattintani a linkeket!