Zelma, Rajmund

Hallgassa meg a Snétberger-tehetségeket!

2012.03.19. 16:30

Programkereső

Játsszon a Fidelióval, és legyen ott a világhírű jazzgitár-művész által alapított Zenei Tehetség Központ első végzős évfolyamának bemutatkozó koncertjén a Müpában!

A balatonfelvidéki központban évente hatvan hátrányos helyzetű roma fiatal kap lehetőséget tehetsége kibontakoztatására és bemutatására. Oktatóik olyan elismert zenész-tanárok, mint László Attila, ifj. Balázs János, Paolo Vinaccia vagy Tzumo Árpád - az első évfolyam legjobbjai és "Feri bácsi" mellett ők is vállalták a fellépést a gálakoncerten. Az est és a koncertről készülő CD teljes bevétele a 2012 júniusában induló második évfolyam tanulmányaihoz járul hozzá.

Snétberger Ferenc
Snétberger Ferenc

Snétberger Ferenc példaértékű kezdeményezését a Fidelio a kezdetektől figyelemmel kíséri: ott voltunk videokameránkkal 2011 telén az első évfolyam felvételi meghallgatásain, és megszólítottuk az alapító mellett a főszervező Mészáros Zoltánt is, a nyár folyamán megnéztük és videoriporttal mutattuk be a Felsőörsi Zenei Tehetségközpontot, végül meginterjúvoltuk a szakkollégium első felfedezettjét. A március 31-én a müpában tartandó koncerten a Fidelio vendégeként három olvasónk vehet részt másodmagával, amennyiben március 29. 12:00-ig helyesen válaszol az alábbi kérdésre:

Hogy hívják azt a bőgős-basszusgitáros tehetséget, aki már a 2011 novemberében szintén a Müpában rendezett Snétberger - New Generation koncerten bizonyíthatta tehetségét?