Bernadett

Trombitással újítanak Szőke Szabolcsék

2012.03.23. 15:35

Programkereső

David Boato olasz trombitaművész április 2-án Szőke Szabolcs szokatlan összeállítású triójával, 5-én pedig kvintettjével lép fel.

Boato a Berklee College of Musicon diplomázott, számos alkalommal vett részt interaktív produkciókban, kísérleti színházi darabokban, valamint dolgozott kortárs táncelőadásokban is, és olyan zenészekkel is rendszeresen együtt játszik, mint Chucho Valdés, Kurt Rosenwinkel - vagy éppen Szőke Szabolcs.

David Boato
David Boato

Az olasz trombitás az utóbbi időben egyre többet koncertezik Szőke Szabolcs gadulkás zeneszerzővel és a szaxofonos-zeneszerző Váczi Dániellel a Relazioni Ektar formációban, de most először csatlakozik Szőke különleges kamaraegyütteseihez, melynek magját Szőke és Váczi mellett a régizenész Kallai Nóra alkotja, aki az utóbbi időben egyre több kortárs és improvizációra épülő produkcióban villantja fel kivételes viola da gamba-játékát. A Szőke Quintet Juhász Gáborral (gitár) és Szalai Péterrel (tabla) egészül ki, két olyan zenésszel, akivel már a hazai etno-jazz formációk egyik legrégebbikében, a TIN TIN Quartetben együtt zenélt a gadulkás-zeneszerző. (Az alábbi, 2011. októberében készült videón a kvintett formáció látható a Millenáris Fogadóban.) David Boato a Kallai-Szőke-Váczi trió partnereként április 2-án a nyitott Műhelyben, majd néhány nappal később Magyarországon eslő alkalomal a Szőke Quintettel lép fel - mindkét koncert igazi csemegének ígérkezik a jazz, a világzene és a szabad zene rajongói számára is!