Hella

Tehetségbörze az Értől az Óceánig

2012.04.28. 10:34

Programkereső

Magyar nép- és világzenei áradat alcímmel szervez május 24-27 között seregszemlét az A38, a Fonó Budai Zeneház, a Művészetek Palotája és a Hagyományok Háza.

A példátlan összefogással (a négy intézményhez csatlakozott az Akvárium és a szentendrei Skanzen is) létrehozott fesztivál nem titkolt célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a legígéretesebb hazai bandák számára tizenöt vezető külföldi menedzser - és természetesen a magyar rajongókkal telt széksorok - előtt. A koncertek a hazai folk és a world szinte teljes palettáját bemutatják, az autentikus népi muzsika tiszta forrásától a városi kultúra és a nagyvilág zenei áramlataival színesített sajátosan magyar világzenét játszó együttesekig.

Dresch Mihály
Dresch Mihály

A koncertsorozat az A38-on kezdődik május 24-én, amikor is Tóth Evelin és David Yengibarjan, valamint a Fókatelep és a Napra játszik az állóhajón. Másnap a Fonó Budai Zeneház ad otthon a fellépéseknek: A Dresch Kvartett két vendéggel, Balogh Kálmánnal és Lukács Miklóssal koncertezik, őket követi a Fanfara Complexa, majd a Berka és a Téka táncháza.

Május 26-án a szentendrei Aranysárkány Vendéglőben kezdődnek a koncertek, ahol a Söndörgő játszik, majd Művészetek Palotájában folytatódik a program: a 2011-es WOMEX gálára összeállt, azóta együttessé alakult FolkSide és a Makám után a Tárkány Művek, majd a Csík zenekar játszik, az este pedig az Akváriumban ér véget, ahol a Parno Graszt és a Vojasa lép színpadra.

Tárkány Művek
Tárkány Művek

A fesztivál zárónapján a szentendrei Skanzenben Ferenczi György és a Rackajam játszik délután, majd este a fesztivál a Hagyományok Házában ér véget: május 27-én a Magyar Állami Népi Együttes, a Fonó Zenekar, a Csűrös Banda, a Tükrös és a Szeret zenekar lép színpadra, a koncertek után pedig táncházba várják a közönséget.