Sándor, Ede

Rózsavölgyi Crossover Bársony Bálinttal

2012.05.04. 15:30

Programkereső

Bársony Bálint és művészbarátainak jóvoltából a klasszikus zene és a jazz találkozik a Rózsavölgyi Szalonban május 11-én. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk az izgalmas zenei kalandozást ígérő koncerten!

A május 11-i esten Bábel Kata hárfán, Juhász Attila zongorán, Rieger Attila gitáron, Tar Gergely és Végh Balázs pedig ütőhangszereken működik közre. A Back II Back szaxofonosa így vall önmagáról és a Rózsavölgyi Szalonban tartott első önálló estjéről:  "Az emberek nagy többsége a pop és jazz zenei formációk kapcsán aposztrofál engem mint szaxofonos-zeneszerzőt, de a pályafutásom kezdetén én is, mint sok kollégám, a komolyzene bűvkörében szárnyaltam a melódiák mezején. A stílushatárok kiszélesedésével, majd szinte teljes eltűnésével manapság kétféle zenéről beszélhetünk az én értelmezésem szerint. Rosszról és jóról. Viccesnek tűnhet, de ez így van. Számomra Mozart muzsikája ugyanolyan popnak számít, mint a Dire Straits vagy egy amerikai musical. A tavaly júniusban debütált TűzTánc című produkció is azt bizonyítja, hogy a magyar népzene, ellenpontozva az afrikai napsütéses vokálokkal, éppúgy szerethető és éltető, mint egy mesés hangú hárfa egy általam "napfényes szerelem"-ként aposztrofált Sunshine Love zenekarral."

Bársony Bálint
Bársony Bálint

Ha az alábbi kérdésünkre adott helyes választ május 8-án 12 óráig beküldi, másodmagával vendégünk lehet az este fél nyolckor kezdődő koncerten a Rózsavölgyi Szalonban.

Kérdésünk: A TűzTánc crossover-szuperprodukciót, amelyben a hagyományos magyar zenei motívumok és világzenei tánc-show elemei keveredtek, 2011 június 24-én mutatták be a Duna-party rendezvénysorozat keretében. Az alábbi népdalénekesek közül ki lépett fel szólistaként az esten?