Ervin

JAZZAJ fesztivál a Mikában

2012.05.10. 16:45

Programkereső

A free jazz és a kortárs improvizatív zene rajongóinak szervez háromnapos találkozót és wörkshopot a Mika Tivadar Mulató május 22-24 között.

A JAZZAJ egy 2011 szeptemberében - Papp Zoltán és Rubik Ernő Zoltán által - indított improvizatív-nyitott-zenei koncertsorozat, ahol a Mika Tivadar Mulatóban minden kedden olyan zenészek, zenekarok állnak színpadra, akik kizökkentenek a megszokott mederből, hogy a lehető legközvetlenebb módon tárják elénk zenei világukat. Free jazz, experimentális pop, elektroakusztikus improvizált zene egyaránt  helyet kapott a Mikában - ami közös a fellépőkben, hogy a saját zenéjüket játszák, nyitottan a pillanatra, a közönségre alkotótársként tekintve. 

Jazzaj fesztivál
Jazzaj fesztivál

A koncertsorozat 2012 május 22-24. között nemzetközi fesztivállá bővül, itt mutatja be lemezét a Mezei Szilárd Szabad Szextett és a rubik.erno.quintet, és új CD-vel érkezik a Jonas Kocher vezette Doneda-Grom-Kocher-Sambolec francia-szlovén-svájci kvartett is. Fellép mellettük még a Sonnamble (GB/A) valamint a Tigrics-Halmos-Keszei-Evan Basshwa formáció, továbbá az Eddie Prévost Workshop Band - a koncertek mellett ugyanis a radikális kortárs zene teoretikusa, a dobos Eddie Prévost tart improvizációs workshopot a jelentkezőknek, amely egy várhatóan izgalmas, nyilvános koncerttel zárul.