Márk

Fókuszban a tradicionális népzene

2012.05.11. 18:55

Programkereső

Az értől az óceánig elnevezésű világzenei seregszemle záróestjén május 27-én a Hagyományok Házában a tiszta forrás, azaz a magyar népzene népszerű együttesei mutatkoznak be. Játsszon a Fidelióval, és legyen ott a koncerten!

A Hagyományok Háza, a Müpa, a Fonó Budai Zeneház és az A38 Hajó példaértékű összefogásával megvalósuló koncertsorozaton május 24. és 27. között a magyar nép- és világzenei élet több mint húsz előadója mutathatja meg magát a világ minden részéről érkezett fesztiváligazgatók, koncertszervezők és újságírók mellett a hazai nagyközönségnek is.

Tükrös Zenekar
Tükrös Zenekar

Az eseménysorozat záró koncertjét a Hagyományok Háza színháztermében tartják május 27-én este 7 órakor: a 25 éve a népzene élményét közvetítő Tükrös Együttes (képünkön), a zene határtalanságát hirdető Szeret Zenekar, a Kárpát-medence népeinek muzsikáját tolmácsoló Fonó Zenekar és az egyik legnépszerűbb táncház-zenekar, a Csűrös Banda koncertezik, valamint a Kincses Felvidék és az Álomidő című műsorának részletével fellép a Magyar Állami Népi Együttes. Az előadás után táncházba várják a közönséget. A különleges élménynek ígérkező estén a Fidelio vendégeként részt vehet másodmagával egy olvasónk, amennyiben az alábbi kérdésre a helyes választ jelöli meg május 24. délig:

Hány koncertből áll "Az értől az óceánig" négynapos seregszemle?