Konrád

Töltsön egy nyugodt estét Diana Krall-lal!

2012.05.13. 14:45

Programkereső

November 13-án érkezik harmadszorra Magyarországra a kanadai jazzénekes-zongorista.

Diana Krall eddig kétszer járt Magyarországon, legutóbb 2009 novemberében, a Quiet Nights című lemezét bemutató turné keretében. A Grammy-díjas kanadai jazzénekes, zongorista, a műfaj egyik legépszerűbb előadóművésze 1964-ben született Nanaimo városában. Négyévesen kezdett zongorázni, 15 évesen adta első koncertjét szülővárosában. Zenei képzettségét az Egyesült Államok neves konzervatóriumaiban tökéletesítette: Boston, Los Angeles, New York legjobb oktatóinál és jazzelőadóinál tanult.

Diana Krall Budapest091118
Diana Krall Budapest091118

Első albuma 16 évvel ezelőtt, 1993-ban jelent meg egy független kanadai kiadónál Stepping Out címmel. Világhírnévre az 1999-es The Look of Love című albuma révén tett szert, a lemezért Grammy-díjat nyert jazz kategóriában. Ez volt a világ első jazzalbuma, amelyet az Év albuma díjra is jelöltek. Az énekesnő 2003-ban ment férjhez Elvis Costello rockelőadó-zeneszerzőhöz, három évvel később ikreknek (Dexter Henry Lorcan és Frank Harlan James) adott életet. 2009-ben 12. albumával, a Quiet Nights című anyaggal tért vissza, amely több országban a slágerlista élén kezdett, köztük Magyarországon is. Ezen a lemezén a brazil zene előtti tisztelgés és a férjéhez írt romantikus dalok keverednek. Azóta viszonylag keveset hallottunk az énekesnőről, aki 2012 február elején Paul McCartney vadonatúj, furcsa című jazzes lemezének közreműködőjeként hívta fel magára a figyelmet.

A november 13-án a Papp László Budapest Sportaréna kisebb, színházi kialakítású, úgynevezett Aréna termében ad koncertet, megidézve a (nemcsak tüzes, hanem olykor) varázslatos latin-amerikai hangulatot.