Konrád

Tagfelvétel a JM Jazz Világzenekarba - sürgős

2012.05.26. 16:27

Programkereső

A big band 2012-es jazztáborába és turnéjára várja a 25 év alatti jazz-zenészek jelentkezését. Határidő: június 1!

A JM Jazz World Orchestra (JMJW) a Jeunesses Musicales International (JMI) jazz-zenekara, melyben 15 különböző országból érkező, tehetséges fiatal zenészek játszanak együtt és szereznek életre szóló interkulturális élményeket. A zenekart a grazi Zeneakadémia tanára, Sigi Feigl vezeti. A 22-tagú big band idén is tagfelvételt hirdet megfelelő angol nyelvtudással rendelkező, 25 év alatti zenészek számára. Az új tagokkal kiegészülő zenekar a július 14-től 21-ig tartó tábor során készül fel az azt követő turnéra. Az ifjú zenészek a horvátországi Groznjanban, a JM World Meeting Centerben rendezett táborban egy intenzív próbafolyamaton, valamint nemzetközileg elismert zenészek és tanárok által vezetett kurzusokon vesznek részt. Közvetlenül a tábor után, július 21. és 25. között az együttes turnéra indul: a koncertekre a helyi Jazz is Back fesztiválon kerül sor, a zárókoncertet pedig a JMI éves közgyűlésén, a németországi  Weikersheimban rendezik.

Jeunesses Jazz Orchestra
Jeunesses Jazz Orchestra

A zenekarba a hagyományos big band felállásnak megfelelő hangszeres zenészek jelentezhetnek: szaxofon, trombita, pozan, ritmusszekció (zongora, gitár, nagybőgő, dobok).

A válogatásra hangzóanyaggal kell jelentkezni, melynek alapján nemzetközi zsűri dönt a felvételről. A tagfelvétellel és a turnéval kapcsolatos részletes információk a JMJW honlapján keresztül érhetők el.