Béla

Kezdődnek a Fölszállott a páva válogatói

2012.06.07. 18:13

Programkereső

A Duna Televízió és a Hagyományok Háza márciusban hirdette meg a népzenei és néptánc-vetélkedőt, június 9-től szeptember 15-ig nyolc helyszínen tartják a fordulókat.

A felhívásra május 15-éig 474 nevezés érkezett, a szakmai zsűri 374 versenyszámot, mintegy kétezer versenyzőt küldött tovább a területi válogatókra, a közreműködők több mint ötöde külhoni induló. A válogatók június 9-én Miskolcon kezdődnek, ezt követi a százhalombattai, győri, csíkszeredai és kolozsvári verseny. A nyári szünet szeptemberig tart, a további vetélkedőknek a hónap első felében Pécs, Szeged és Gödöllő ad otthont. A versenyzők bemutatkozására a lakhelyükhöz legközelebb eső helyszínen biztosítják a szervezők a lehetőséget.

Hagyományok Háza
Hagyományok Háza

A verseny lebonyolítását a szervezők négy lépcsőben tervezik: a válogatókat az elődöntők követik, a középdöntőket pedig november elején tartják. A döntő négyfordulós lesz, a zsűri az utolsó, december 16-i megmérettetés alapján hirdeti ki a Fölszállott a páva 2012 győztesét. A legtöbb nézői szavazatot kapó versenyző közönségdíjban részesül. A válogatókról, az elődöntőkről és középdöntőkről a Duna és a Duna World összeállítást sugároz, a döntőket pedig élőben közvetíti.