Márk

Nufolk Fesztivál másodszor a Kobuci kertben

2012.06.23. 17:11

Programkereső

Etno-rock, csángó bugi, moldvai drum'n'bass, folk'n'roll, elektro-etno, kárpát-medencei és balkáni dallamok: ezt kínálja június 27-30. között az óbudai koncertsorozat.

A hazai világzenei színtér legfontosabb szereplői négy napon át összesen tizenkét koncertet adnak a II. Nufolk Fesztiválon az óbudai Zichy-kastély udvarán működő Kobuci Kertben. 

Napra
Napra

A fellépők között lesz az életigenlő stílusban zenélő, külföldön is népszerű Besh o droM, a népzenét elektronikával vegyítő Balkan Fanatik, az etno-rock színvonalas képviselője, a Both Miklós által vezetett Napra, vagy a Kerekes Band, amely idén Fonogram-díjat nyert az év hazai nép- vagy világzenei albuma kategóriában. "Purple Night című pszichedelikus koncertünkön felcsendülnek olyan dalok, amelyek megjelentek ugyan lemezen, de sohasem adtuk elő színpadon, és lesznek olyan számok is, amelyeket öt éve játszottunk utoljára. Néhány készülő szerzeményünk ősbemutatóját szintén erre a fellépésre tartogatjuk" - mondta Fehér Zsombor, a Kerekes Band frontembere.

Maszkura és Tücsökraj
Maszkura és Tücsökraj

A nemrég új lemezzel jelentkezett Maszkura és a Tücsökraj a funky, a latin zene, a hip-hop, a magyar nóta, a szving és a csárdás kombinációjában született friss dalait mutatja be, az ország legismertebb szájharmonikása, a hegedűn is játszó Ferenczi György és a Rackajam szintén játszik. A négynapos fesztiválon naponta három zenekar lép fel, a koncertek 19 órakor kezdődnek.