Sándor, Ede

Győrben lép fel 2013-ban Bobby McFerrin?

2012.07.09. 09:43

Programkereső

A Győri Filharmonikus Zenekarral lép fel jövő tavasszal Bobby McFerrin, derült ki a város képviselő-testülete által megszavazott előterjesztések egyikéből.

A 2013. március 16-i koncert első felében a közönség számára inkább énekesként ismert - de évtizedek óta karmesterként is tevékenykedő - amerikai művész vezényli az együttest, majd a cappella műsort ad a két és fél ezer hallgató befogadására alkalmas Egyetemi Sportcsarnokban - áll a dokumentumban. Az 1950-ben született Bobby McFerrin - akinek alaphangszere a zongora, de fuvolán és klarinéton is játszik - negyvenen túl kezdett karmesteri pályafutásba. Világszerte legismertebb darabja mégis az 1988-as Don't worry, be happy, amelyért 3 Grammy-díjat kapott.

Bobby McFerrin
Bobby McFerrin

A Győri Filharmonikus Zenekar művészeti célja, hogy repertoárjában lehetőséget adjon a különböző zenei műfajok, stílusok és irányzatok találkozásának, újraértelmezésének. A győri társulat e vállalásával mindenkor a művek legigényesebb művészeti tolmácsolására törekedett, vállalta a "zenei kísérleteket" is, így az együttes koncertjein az elmúlt években számos világhírű karmester és énekművész örvendeztette meg a közönséget - olvasható az elfogadott előterjesztésben. Mint írják: a hangverseny "a jövő zenei évadnak minden bizonnyal országosan is kiemelkedő eseménye lesz", amely alkalmas a városi iránti érdeklődés tovább fokozására is.