Klaudia

Snétberger-koncert Budapesten!

2012.07.17. 12:58

Programkereső

Az Óbudai Társaskörben lép fel augusztus elsején a gitárvirtuóz. Még vannak jegyek, de érdemes sietni, mert óriási az érdeklődés.

Snétberger Ferenc utánozhatatlan improvizációs művészetének és műfajhatárokat átlépő zenei nyelvének köszönhetően vált ismertté itthon és a nagyvilágban. Művészetét a roma hagyományok, a latin zene és a flamenco éppúgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz. Mivel Németországban él, itthon viszonylag ritkán hallható - bár a nevét viselő felsőőrsi zenei tehetségközpont megnyitása óta örvendetesen sűrűsödtek látogatásai.

Snétberger Ferenc
Snétberger Ferenc

Augusztus első napján este nyolctól a Társaskör kertjében ad az Óbudai Nyár programsorozata keretében különlegesnek ígérkező koncertet Snétberger Ferenc. Mivel az estre  hetekkel ezelőtt elfogyott minden jegy, a koncertet este 10-kor megismétli a gitárművész, melyre bár immár a légkondicionált nagyteremben kerül sor, éppúgy számíthatunk a nagy fesztiválokon vagy a Müpában megrendezett koncertekhez képest bensőséges kamara-hangzásra és -hangulatra.