György

Világzenei koncertek a kultúrák közötti párbeszéd jegyében

2012.07.17. 08:40

Programkereső

Július 22-én az Urániában és a Szimpla Kertben egy sor ingyenes program, valamint a Babel Trio és a Taram együttes várja az euro-mediterrán térség kulturális sokszínűségére kíváncsiakat.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház keleti hangulatot sugárzó kávézójában, este fél 8-tól a Babel Trio improvizatív dallamai csendülnek fel, melyeket a keleti világok összekapcsolásának szándéka vezeti. Ennek tagjai a kanadai Edward Powell (képünkön), az indiai, török és marokkói húros hangszerek mestere, az indiai ütőhangszeres, Akash Batt, aki különböző formációkban balkáni és a szefárd zenét játszik valamint Mohammed Antar fuvolaművész, a közel-keleti és mediterrán zene elismert művésze és szakértője. (Edward Powell két nappal később, július 24-én a budapesti Indiai Kulturális Központban ad ingyenes szólóestet.)

Edward Powell
Edward Powell

Este 9 órától a Taram együttes lép színpadra, melynek szerb énekesnője, Bojana Nikolic a balkáni népzene különböző vidékeire vezeti el a hallgatóságot, míg a egyiptomi fuvolaművész Mohammed Antar és az ismert belga tangóharmonikás Tuur Florizzone új hangzásokkal tölti meg és tereli új mederbe a dalokat, a magyar gitáros, György Mihály és a katalán bőgős, Oriol Gonzalez kíséretében.

A délelőtt 10-kor kezdődő egésznapos rendezvény keretében filmvetítésre, táncos és családi programokra is sor kerül a Szimpla Kertben, ahol szintén este 9-től a Szimpla hagyományos vasárnap esti programja, a Szimpla Jam várja a vendégeket egy önfeledt közös örömzenélésre és szabad táncra, ahol mindenki csatlakozhat saját hangszerével az improvizatív akusztikus hangörvényhez.

A részleteket keressék a szervező Anna Lindth Alapítvány honlapján!