Irén, Írisz

Jobbnál jobb programok a Magyar Dal Napján

2012.08.30. 08:30

Programkereső

A Sziget mínusz kettedik napján egyszer már megünnepelték idén, de az igazán széles közönségnek szóló országos rendezvények szeptember 9-én lesznek.

A Kolompostól a Napráig, Szalonna bandájától Ferenczi Györgyékig ívelő nép- és világzenei koncertfolyamot a Kobuci Kert fogadta be, a Zeneakadémia opera- és dalénekléssel kapcsolatos interaktív színpadi programjai és hangversenyei az Eötvös 10-ben várják az érdeklődőket. Az Óbudai Társaskör Béres József Szép magyar ének című daloskönyve alapján összeállított maratoni programmal készül, melyben közreműködik Agócs Gergely, Gaál-Wéber Ildikó, Kobzos Kiss Tamás, Köles Éva, Lovász Irén és Zsikó Zoltán, valamint a Budapesti Énekes Iskola tanárai és diákjai, illetve a Szent Efrém Férfikar. A pontos kezdési időpontok és a további részletek megtalálhatók alant, a kapcsolt programokra kattintva!

Magyar Dal Napja logo 2012
Magyar Dal Napja logo 2012

Rendkívül szoros verseny eredményeképpen Szombathely szerezte meg 2012-ben a Magyar Dal Fővárosa címet. A rendezvényt Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója nyitja meg a vasi megyeszékhelyen, és este a Csík zenekarral színpadra is áll. S bár országszerte számos más helyen is lesznek koncertek, a programok zöme azért az "igazi" fővárosba koncentrálódik. A Bem Rockparton a negyven éve megrendezett tabáni május elsejei koncertre emlékeznek, az Angyalföldi Gyermek-és Ifjúsági Házba a legkisebbeket várják, de lesznek programok a RaM Colosseumban, az A38 Hajón, az R33 Stúdióban, valamint a Vígszínházban, és 2012-ben is végigzötyög a Dallamos Villamos a Nagykörúton.