József, Bánk

Maratoni koncertre készül a Budapest Bár

2012.09.14. 16:58

Programkereső

Szeptember 18-19-én kétestés koncertet ad fennállásának 5. születésnapja alkalmából Farkas Róbert együttese.

A Budapest Bár zenekar idén ünnepli fennállásának 5. évfordulóját (ez alkalomból rendhagyó interjút készítettünk az együttes vezetőjével, mely várhatóan a hétvégén lesz olvasható a Fidelio.hu-n). Az évfordulót a zenekar szeretné több szempontból is emlékezetessé tenni, ezért az őszi-téli időszakban sok különleges zenei programmal és egyéb, a zenekarhoz kapcsolódó projekttel találkozhatnak majd a rajongók.

Behumi Dóri és a Budapest Bár
Behumi Dóri és a Budapest Bár

Az 5. születésnaphoz kapcsolódó eseménysorozat első programja az a két napos maratoni koncert a New Orleans Klubban, amely az ős- és frissebb Budapest Bár rajongóknak egyaránt kedvez: előbbieknek azért, mert ismét előkerülnek azok a Budapest Bár dalok, amelyekkel kezdődött a zenekar története, és amelyeken keresztül megszerették őket, utóbbiaknak azért, mert ezeket a dalokat talán még sosem hallották élőben. Hogy egyetlen dal se maradjon ki a repertoárból, a két este alatt a Lovag utcai klub színpadán megfordul az összes jelenlegi Budapest Bár tag. A második koncert (szept. 19.) vendége lesz Szalóki Ági, aki egy éven át volt a Budapest Bár tagja, és szerepelt a zenekar első - Volume 1 című - lemezén.

Szeptember 25-én a zenekar utoljára játssza Budapesten a Hoppá! című koncertszínházi előadást a MOM Kulturális központban, erre az alkalomra jelenik meg az előadás alapján készült DVD is. Az ősz folyamán várható egy riportkönyv, valamint egy film is Farkas Róbert együttesének elmúlt öt évéről.