József, Bánk

Sztárfellépőkkel vár a második Jazzy Fesztivál

2012.09.21. 10:25

Programkereső

A smooth-jazz gitárvirtuóza, Chuck Loeb, a London Community Gospel Choir, valamint a De Phazz is fellép szeptember 21. és 23. között a Millenárison.

A London Community Gospel Choir, Nagy-Britannia első számú modern gospel kórusa az elmúlt évek során keresztül-kasul beutazta a Földet, és csak az elmúlt évben 25 országban lépett fel. Az együttes szeptember 21-én pénteken a Millenárison is bemutatja műsorát.
Az eddig tíz lemezt kiadott gospel kórus olyan rangos zenészekkel dolgozott már együtt, mint a Blur, Madonna, Elton John, Sting vagy Paul McCartney. A London Community Gospel Choir, amely néhányszor már járt Magyarországon, idén ünnepli fennállása 30. évfordulóját.

Chuck Loeb
Chuck Loeb

Jazzlegendák, köztük Dizzy Gillespie, Bill Evans, Jim Hall vagy Gary Burton zenésztársa volt korábban a smoth-jazz alapító atyái közé tartozó amerikai gitárvirtuóz, Chuck Loeb, aki a Jazzy Fesztivál második napján, szeptember 22-én szombaton lép színpadra a Millenárison. Chuck Loeb New York-ban született. Tehetségére már korán felfigyeltek, elsőként a legendás Stan Getz hívta őt a zenekarába, aztán sorban következtek a már említett jazzlegendák. A korszakteremtő supergroup, a STEPS formáció tagja is volt olyan jazzóriásokkal együtt, mint Mike Brecker, Steve Gadd, Eddie Gomez és Mike Mainieri. Később saját karrierbe kezdett, dalai rendszeresen az amerikai toplisták első helyén szerepelnek. A gitáros, aki tavaly a Fourplay tagjaként már járt Budapesten, ezúttal az Intermezzo Trio közreműködésével fog játszani Budapesten, s hogy pontosan mit, azt hallgassák meg személyesen tőle, a Jazzy Fesztivál számára adott interjúból:

Legújabb, idén májusban megjelent hanganyagát mutatja be a Jazzy Fesztivál zárónapján, szeptember 23-án Európa egyik vezető electro-jazz zenekara, a De Phazz. Az igényes lounge zene kedvelői az Audio Elastique című CD dalai mellett a korábbi De Phazz-slágereket is élvezhetik a zenekar frontembere, Pit Baumartner, valamint a vokalisták: Barbara Lahr, Karl Frierson és Pat Appleton, illetve a zenekar állandó harsonása, Otto Engelhardt előadásában.