Irén, Írisz

Kamerák és sztárvendégek a Harmonia Garden koncertjén

2012.09.24. 14:28

Programkereső

Hungarian Django Swing, rengeteg rézfúvóssal és ütőhangszerrel megtámogatva: a Harmonia Garden fellépése igazi, laza és felszabadult szórakozást ígér szeptember 27-én az A38 Hajón.
Harmonia Garden
Harmonia Garden

A Harmonia Garden héttagú hazai zenekar, különleges stílusötvözettel. Ebben a nem mindennapi "kertben" klasszikus slágereket, ismert film betétdalokat - olyanokat, mint a Sunny, a Pacsirta vagy a Pump Up The Jam - hallhatunk autentikus csárdással, bossa novával, francia manuche swinggel, tangóval, jazzel, és django stílussal ötvözve. A zenekar muzsikája egyszerre szórakoztató és ínyenceknek szóló csemege. A formációt 2006-ban alapította öt tehetséges zeneművészeti egyetemet végzett fiatal, Balog Miklós hegedűs, Horváth Márk és Jakab Viktor gitáros, Oláh Gergely cimbalmos és Lombos Pál bőgős. Az elmúlt években a Harmonia Garden további két muzsikussal, Pagonyi András harmonikással és Szirtes Edina Mókus énekes-hegedűssel és bővült.

Szirtes Edina Mókus
Szirtes Edina Mókus

Bemutatkozó kislemezük 2011. szeptemberben jelent meg a Hangvető jóvoltából, melyen Mókus és a fiúk stílusát Clive Hutchinson énekes az afro-amerikai rapzenével, a Four Bones Quartet négy fiatal harsonása pedig rezes hangzásvilággal fűszerezi. A harsonakvartett ezúttal is a Harmonia Garden vendége lesz, s melléjük csatlakozik ezúttal a crossover feldolgozásairól méltán híres gödöllői Talamba Ütőegyüttes is, egyszóval igazán különlegesnek ígérkezik a Harmonia Garden tévéfelvétellel egybekötött A38-as koncertje.

A hangulat felforrósításáról az est előzenekara, a Talentométer tehetségkutató idei győztese, a 2008 végén egri fiatalokból alakult Ethnofil zenekar gondoskodik majd, akik a magyar népzene, a világzene és a modern jazz világába kalauzolja hallgatóit. A jazzes elemekkel tarkított hegedűjáték (Simon Ádám), az ötletgazdag ritmusok (Okos Gergely-dobok, Kocsis Levente-basszus), a klasszikus hammond hangszín és a korszerű harmóniák (Weil András) együttléte egy stílushatárokat átlépő eklektikus hangzást eredményez, melyben a legváratlanabb módon tűnnek fel a legkülönbözőbb zenei motívumok.