Irén, Írisz

Legyen a vendégünk a BJC októberi nyitókoncertjén!

2012.09.28. 10:29

Programkereső

Játsszon a Fidelióval, és hallgassa meg a Borbély-Dresch Quartet koncertét az ideiglenesen a Hollán Ernő utcában megnyíló Budapest Jazz Clubban!

Szaxofon, népi fúvós hangszerek, zenekarvezető - Borbély Mihályról és Dresch Mihályról még ezen kívül is sok olyan dolog sorolható, amely mindkettőjükre igaz. De amióta 2006-ban a Fonónál, a mindkettejük számára fontos lemezcégnél készítettek egy közös albumot, duóban és ritmusszekcióval kvartetté bővülve is rendszeresen fellépnek (a bőgőst, Horváth Balázst Borbély, a dobost, Baló Istvánt Dresch kvartettje adja a projekthez).

Borbély Mihály és Dresch Mihály
Borbély Mihály és Dresch Mihály

S láss csodát: a "két dudás" nemcsak, hogy jól megfér egymással, de új minőséget is létrehoztak. A Mihályok a nép- és világzene, a jazz és a kortárszene területén egyaránt otthonosan mozognak. Közös zenei világuk kicsit melankolikus, ugyanakkor határtalan zenei íz és érzelmi gazdagság jellemzi, ugyanúgy jelen vannak benne a jazz elemek, mint a Kárpát-medence népzenéjének momentumai. Az október 4-én a Hollán Ernő utcában, a korábbi Duna, majd Odeon mozi helyén ideiglenesen megnyitó Budapest Jazz Clubban megrendezendő esten tíz olvasónk a Fidelio vendégeként vehet részt másodmagával, amennyiben helyesen válaszol október 3. 18:00-ig az alábbi kérdésre:

Mi a két Mihály 2006-ban megjelent közös lemezének címe?