Gábor, Karina, Ders

Új zongorista a Borbély Műhelyben

2012.09.29. 09:51

Programkereső

Október 2-án kezdődik Borbély Mihályék szentendrei jazz-sorozatának 2012/13-as évadja. A kvartett új zongoristája Szabó Dániel amerikai tartózkodása miatt a zeneakadémista Tálas Áron.

A zenekar október 2-i koncertjével kezdődik hagyományos szentendrei jazzklubjuk tizenkettedik, az NKA támogatásával megrendezendő évadja. A Dunaparti Művelődési Ház "Barlang" pinceklubja ideális helyszín, egyszerre családiasan meghitt és ugyanakkor "jazzy".

Borbély Műhely (Szabó Dániel, Horváth Balázs, Borbély Mihály, Baló István)
Borbély Műhely (Szabó Dániel, Horváth Balázs, Borbély Mihály, Baló István)

A havi rendszereséggel (minden hónap első keddjén) működő klub az együttes otthonának számít, egyre gyarapodó törzsközönségük nagy élvezettel figyeli kísérleteiket, az új számok bemutatását és kiérlelését, s persze az önfeledt jam session-öket is, melyeknek fontos szereplői a meghívott vendégmuzsikusok. A mostani évad vendégeinek névsora is igen erős, a nyitókoncerten Kollmann Gábor, novemberben Babos Gyula, decemberben Szirtes Edina "Mókus" látogat Szentendrére, 2013-ban pedig Elek Istvánt, Halper Lászlót, Horányi Sándort, Pálhegyi Mátét és Tompos Kátyát fogadja a zenekar és a mindig lelkes közönség. 

Tálas Áron
Tálas Áron

A Borbély Műhely életében fontos változás, hogy a zongorista poszton "vérfrissítés" történt: Szabó Dániel hosszabb amerikai tartózkodása ideje alatt egy ifjú tehetséget hallhatunk velük, a még zeneakadémista Tálas Áron személyében. Ő fog majd az év végén megjelenő harmadik (még Szabó Danival rögzített), legújabb albumuk lemezbemutató koncertjein is szerepelni - a zenekar tagjai szerint a jelenleg folyó próbák tapasztalatai alapján a szentendrei klubesteken és a lemezbemutató koncerteken is különleges élményekre számíthatunk!