Márk

Junior Prima Díjat kapott a Tárkány Művek

2012.10.01. 08:30

Programkereső

Második alkalommal adták át az elismerést népművészet és közművelődés kategóriában, idén kilenc, 30 év alatti alkotónak, valamint Tárkány-Kovács Bálint zenekarának.

A Prima Primissima Alapítvány és a társalapító Docler Holding nevében Gattyán György tulajdonos és Lovassy Tamás mecénás adta át a díjakat szeptember 28-án este Dede Orsolya szőnyegszövő, takácsnak, Dragony Gábor népzenésznek, Fekete Márton és Kalász Máté hegedűművészeknek, Kopf Milán fafaragónak, Németh András és Szalma László népzenészeknek, Török Tilla népdalénekesnek, Zámbó István táncos előadóművésznek és a Tárkány Művek népzenei együttesnek. A 2012 őszétől a Fonó népzenei műsoraiért is felelős Tárkány-Kovács Bálint zenekara néhány napja az Illés Lajos remake-pályázaton is győzedelmeskedtek, hamarosan megjelenik új lemezük, úgyhogy igazán elmondható róluk, hogy nagy szériában vannak.

Tárkány Művek
Tárkány Művek

Tavaly első alkalommal több mint százötven jelöltből választotta ki a szakmai zsűri azt a tíz díjazottat, akik az elismerést tanúsító oklevél mellett fejenként hétezer eurós díjazást kaptak a további szakmai fejlődés támogatásaként. Az idei jelöltállítás folyamata augusztus 22-én zárult le, melyet szakmai zsűri felügyelt. A Junior Príma Díj a Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben, alapítóinak célja a fiatal tehetségek felfedezése és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása.

Junior Prima Díj 2012
Junior Prima Díj 2012

A Prima Primissima Díjak átadására immár tizedszer kerül sor, mely alkalomra különleges gálaesttel készülnek a szervezők. A Művészetek Palotájában december 7-én rendezendő eseményen a korábbi Junior Prima Díjasok is fellépnek majd.