Béla

Előkarácsonyi hétvége a Fonóban

2012.12.05. 18:30

Programkereső

A különleges zenei élmények mellé nem kevésbé kiváló boros élményeket kínál a Fonó a december 14-15-i hétvégén.

Az idén 17 éves Fonó Budai Zeneházban két napon át borászatok finomságai kóstolhatók és vásárolhatók meg a Fonóban felállított standokon. Az első nap, december 14-én délután öttől az Egri Borvár, a Gepárd és Űrhajó Borbár, a Ruppert Pincészet és a Koczor Pincészet portékái közül válogathat a nagyérdemű, a minőségi zenei kínálatért pedig az Üsztürü, Heveder és Harmadik zenekarok felelnek az este nyolckor kezdődő Erdélyi zenészek klubja keretében.

Üsztürü Zenekar
Üsztürü Zenekar

Az 1992 májusában alakult és azóta számos országban sikert arató Üsztürü idén ünnepli 20. születésnapját. A Heveder ebben az évben 10 esztendős, míg a kolozsvári, 2007 őszén két zenekar, a szamosújvári Sóvirág és a székelykeresztúri Cikász tagjaiből  született Harmadik zenekar idén 5 éves.  

Másnap, december 15-én délután öttől a Fölszállott a Páva döntőjét is figyelemmel követhetik (kivetítőn) mindazok, akik kíváncsiak a Babiczky Pincészet, Ruppert Pincészet, Koczor Pincészet, Gepárd és Űrhajó Borbár nedűire, valamint a Szegediék ínyencségei néven futó házi füstölt termékekre. Este nyolctól Berecz András csuvas sördalokat ad elő Navratil Andrea (ének) és Demeter László (kobza) közreműködésével, végül este fél 10-től a Góbé Zenekar mutatja be új lemezét, melyről már írtunk is egy rövid kedvcsináló cikket.

Góbé Zenekar
Góbé Zenekar

Ne feledjék: csak egy hosszúlépés (a Fonó a belvárostól)!