Márk

Mulasson a Budapest Bárral, a Budapest Bárban!

2012.12.11. 15:45

Programkereső

Ínyenc vacsorával kombinált zenekari estet ad Farkas Róbert zenekara december 27-én a nemrég megnyílt azonos nevű szórakozóhelyen.

Öt évvel ezelőtt, a Zeneakadémia befejezése után Farkas Róbert vezetésével néhány fiatal muzsikus elhatározta, hogy feltámasztja a budapesti kávéházi és mulatós hagyományokat - így kezdődőtt a Budapest Bár története.  A zenekar most új vállalkozásba fogott: a Capriccio című műsorukkal másik megfakult fényű műfajt, az éttermi cigányzenébe lehelnek új életet. Különleges műsoruk betekintést ad a magyar cigányzene híres alakjainak életébe is. Mulatságos és tanulságos történetek kelnek életre, hagyományos és ínyenc fogások kíséretében.

Budapest Bár: Capriccio
Budapest Bár: Capriccio

A Budapest Bár kitűnő muzsikusai a cigányzene inspirálta klasszikusokból - Liszt, Brahms, Hubay, Piazzolla -, híres cigánydallamokból, a cigányzenészek szórakoztató repertoárjából válogatnak - a tőlük megszokott színvonalon és igényességgel. A műsorban Kisvári Ferenc - a zenekar dobosa - új oldaláról mutatkozik be: rendkívül jó humorával segíti a nézőket eligazodni a cigányzenészek anekdotákkal teli világában. Vendégként működik közre a Budapest Bár egyik énekese, Ferenczi György, valamint a zenekarvezető Farkas Robi édesapja, Farkas István is, aki a Száztagú Cigányzenekar brácsa szólamvezetője volt és évtizedek óta muzsikál szállodákban, éttermekben.

A december 27-i estéhez illő menüt a zenekar Rózsikája - a cimbalmos Farkas Misi és a bőgős Farkas Ricsi édesanyja - állítja össze Dobos Attilával, a Budapest Bár gasztronómiai vezetőjével olyan ételekből, amelyeket a Budapest Bár tagjai már többször leteszteltek. A cigány "baróságokból" összeállított menüsorban olyan különlegességeket kóstolhatnak meg a vendégek, mint a cigánykenyér, bodag, a csávófogó leves vagy a tüskés hús.

A Budapest Bár a Lovag utcában
A Budapest Bár a Lovag utcában

Az ötéves Budapest Bár születésnapi "ajándékainak" egyikeként nyílt meg - 2013 márcusáig tesztüzemben - az igazi Budapest Bár, azaz a Lovag utcában, a volt New Orleans Music Club helyén megnyílt mulató. A zenekart is menedzselő programszervező csapat az egykor világhírű pesti éjszaka legszebb fénykorát szeretné felidézni, könnyed, de igényes szórakozást nyújtva vendégeiknek. Az új helyszín a Budapest Bár zenekar "feeling"-jét és színvonalát szeretné megfogalmazni a mulató programjában is, hogy végre legyen egy hely, ahova el lehet menni táncolni, ahol jót lehet enni, beszélgetni, nevetni és szórakozni. A programokat a Budapest Bár honlapján lehet tanulmányozni!