Konrád

Lajkó Félix újévi meglepetései

2012.12.12. 17:13

Programkereső

A vajdasági hegedűs sztárvendége Roby Lakatos lesz január 3-án a Müpában.

Az elmúlt hónapokban Félix sűrű programot teljesített: járt Kínában, ahol Dresch Mihállyal és Brasnyó Antallal együtt összesen 5 koncertet adott Peking egyik legnagyobb koncerttermében, a Tiltott Város Hangversenyteremben. November elején Indiában járt, ahol indiai művészekkel együtt lépett fel több koncerten. November 17-én a Héttorony Fesztivál keretében a százhalombattai Makovecz-templomban muzsikált Dresch Mihállyal duóban. Októberben az idei World Music Expon (WOMEX) adott kiválasztott művészként showcase koncertet a WOMEX nagytermében Thessalonikiben, Görögországban. Itt készített vele interjút többek között a legnevesebb, angol - főként klasszikus zenei - hegedűs magazin, a The Strad is - a következő szám címlapsztorija lesz a Lajkó Félixszel készített mélyinterjú. (Mi pedig már meg is jelentettük a Félixszel készült beszélgetésünket, amelyben többek között a klasszikus zenéhez fűződő kapcsolatáról is megkérdeztük.) 

Lajkó Félix
Lajkó Félix
Roby Lakatos
Roby Lakatos

Az új év nem kevésbé izgalmasan kezdődik Lajkó Félix számára: régóta tervezgetett hegedűs csúcstalálkozó keretében először játszanak együtt Roby Lakatossal. Technikájuk, virtuozitásuk, szerzeményeik, játékstílusuk, improvizációik, stílusok  átjárhatóságát bizonyító zenéik páratlanok, ezúttal mégis méltó párra találnak - és extázisba bűvölik a közönséget. A párbajsegédek Félix bandája, és további meglepetésvendégek lesznek.

Lajkó Félix és Varnus Xavér
Lajkó Félix és Varnus Xavér

Azoknak pedig, akik a hegedűs sztár-páros közös estjéhez hasonló izgalmakra vágynak, de nem érnek rá az év első napjaiban, azt javasoljuk, karikázzák be a naptáraikban 2013. május 7-ét, aznap ugyanis Lajkó Félix és Varnus Xavér ad egymásnak először randevút. Bach-dallamokból építkező közös improvizációs koncertjük, melyet szintén a Művészetek Palotájában tartanak majd, a tavaszi koncertszezon egyik legizgalmasabb különlegességének ígérkezik.