Konrád

Öröme az égnek, ünnepe a földnek

2012.12.16. 10:10

Programkereső

Szalóki Ági első alkalommal fűzte csokorba kedvenc karácsonyi dalait.

Hetedik lemezének lemezbemutató koncertjén klasszikus templomi és magyar népi karácsonyi énekek szólalnak meg az énekesnő és jazz-zenész társai tolmácsolásában. Az egész családot megszólító, meghitt hangulatú, ünnepre hangoló koncertre számíthatnak az odalátogatók.

"A lemezre készülvén kottákat forgattam, énekgyűjteményeket, klasszikusokat hallgattam [...], végül egy csokorra valót válogattam azokból a dalokból, amiket otthonról, nagymamámtól hozok és templomban is énekeltem, zeneiskolában archív felvételekről s később népzenei gyűjtőútjaim során falusi asszonyoktól tanultam. Legfőképp azt adta nekem ez a lemez, hogy gondolkodni kezdtem a karácsonyról. Keresem a válaszokat: zenében, versekben, emberekben, a természetben. Ami mindezekből visszatükröződik bennem, az az általam keresett válasz. Decemberben, amikor a Föld északi féltekéjén fényre és melegre vágyunk, a természettel együtt valamiféle halálközeli állapotban vagyunk. Jó volna az újjáéledés, születés élményét átélni. Sötét van, de tudjuk, hogy kivilágosodik. Együtt vagyunk, készülünk. Elkezdtünk várakozni. Éneklő, boldog karácsonyt!" (Szalóki Ági)

Szalóki Ági: Öröme az égnek
Szalóki Ági: Öröme az égnek

Az Öröme az égnek, ünnepe a földnek címet viselő lemez november végén jelent meg, lemezbemutató koncertje december 22-én, este 7 órakor lesz a budapesti Millenárison. Ha 2012. december 20-án délig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, partnerével részt vehet a koncerten.

Kérdésünk: Mikor jelent meg Szalóki Ági első önálló lemeze, a Téli-nyári laboda?